Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis atacă prima victorie a anului

ro

19 Jan, 2011 02:46 1146 Marime text
cstomis.jpgÎn această săptămână vor avea loc ultimele două etape ale turului Ligii Naţionale la handbal feminin

Aflată într-o situaţie extrem de delicată din punct de vedere financiar, CS Tomis Constanţa este în căutarea primei victorii din acest an, după ce în ultimele două etape nu a reuşit să strângă decât un punct.

După un start de sezon bun, formaţia constănţeană şi-a pierdut din elan în ultimele trei partide din campionat, fapt ce a făcut ca echipa să cadă pe locul 4 în clasamentul Ligii Naţionale, la trei puncte distanţă de podium. Astfel, după ce au încheiat anul trecut cu un eşec în faţa Universităţii Cluj (30-33), începutul acestui an a fost la fel de slab, CS Tomis fiind învinsă pe teren propriu de HCM Baia Mare (25-28) şi a obţinut un singur punct în confruntarea cu penultima clasată, HCM Buzău (37-37). Pârâianu şi compania speră însă să spargă astăzi gheaţa când va întâlni, la Sala Sporturilor din Constanţa, o altă echipă din subsolul clasamentului, SCM U Craiova (locul 13, cu 5 puncte), într-un meci din etapa a XII-a. Deşi este favorită pe hârtie, formaţia de pe litoral abordează cu precauţie acest joc, pentru a nu repeta greşelile din meciurile precedente, când au cedat pe final şi au scăpat victoria printre degete. Partida programată să înceapă la ora 17.00 va fi arbitrată de bucureştenii Alexandru Blaş şi Marius Ghiorghişor. În afară de această etapă intermediară, la sfârşitul acestei săptămâni mai este programată şi runda cu numărul 13, ultima a turului, CS Tomis având de data aceasta o misiune mult mai dificilă faţă de jocurile precedente. Duminică, echipa pregătită de Ion Puşcaşu va da piept, de la ora 11.00, la Brăila, formaţiei locale HC Dunărea. Pentru acest joc au fost delegaţi arbitrii gorjeni Anton Drăgănescu şi Adrian Eremia. După 11 etape scurse din actualul sezon, CS Tomis ocupă locul 4 în clasamentul Ligii Naţionale, cu 14 puncte.

Grigore revine la Constanţa

În condiţiile în care gravele probleme financiare ale Tomisului nu par a-şi găsi rezolvarea, conducerea clubului aşteptând în continuare un „colac de salvare" din partea autorităţilor locale, echipa tomitană s-a întărit în aceste zile. Astfel, interul dreapta Georgeta Grigore a semnat cu formaţia de pe litoral un contract valabil până la terminarea actualei ediţii de campionat, potrivit cstomisconstanta.blogspot.ro. Jucătoarea revine la Tomis după un an, perioadă în care a mai evoluat pentru Rulmentul Braşov şi pentru HC Oţelul Galaţi. Handbalista în vârstă de 33 de ani s-a despărţit pe cale amiabilă de gruparea gălăţeană pentru care a evoluat în primele zece etape ale actualei ediţii a Ligii Naţionale, înscriind 18 goluri. În schimb, Tomisul le-ar putea pierde în această perioadă pe Zamfir şi pe Pătuleanu, jucătoare care au depus memorii la Federaţia Română de Handbal pentru a deveni libere de contract. De asemenea, o altă componentă de bază a echipei pregătite de Ion Puşcaşu, Aneta Barcan, ar putea părăsi gruparea de pe litoral după disputarea ultimei etape a turului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii