Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR a pastrat Cupa Romaniei la Cluj

ro

14 Jun, 2009 12:35 827 Marime text
CFR Cluj a câştigat, pentru al doilea an consecutiv, Cupa României, după ce s-a impus cu scorul de 3-0 în finala cu FC Timişoara, marcată de incidentele provocate pe tot parcursul jocului de suporterii timişoreni violenţi. CFR a deschis rapid scorul, prin Ciprian Deac (min. 6) şi şi-a dublat avantajul după ce Sixto Peralta a transformat un penalty obţinut de Tony şi contestat de bănăţeni (min. 28).

În minutul 37 al întâlnirii disputate pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu, suporterii timişoreni au rupt gardul ce desparte tribunele de suprafaţa de joc şi au încercat să pătrundă în teren. Mai mulţi reprezentanţi ai forţelor de ordine s-au deplasat în dreptul breşei din gard şi au format un cordon pentru a-i bloca pe spectatorii recalcitranţi. Acţiunea a avut, însă, darul de a-i irita şi mai tare pe fanii bănăţeni, care i-au luat pe stewarzi la ţintă cu scaune, beţe de steag şi alte obiecte.

Scorul nu a mai suferit modificări până la pauză, iar la reluare spiritele au continuat să fie încinse. Fanii timişoreni au continuat să arunce cu fumigene şi să se lupte cu stewarzii, în timp ce în teren CFR Cluj a ridicat scorul la 3-0, prin Juan Emmanuel Culio (min. 54).

Căutând cu disperare golul care poate ar fi readus-o în joc, FC Timişoara a ratat din toate poziţiile. Când, totuşi bănăţenii au reuşit să marcheze prin Artiom Karamyan (min. 85), ei nu s-au putut bucura, deoarece exact în acel moment un suporter timişorean intrase pe teren şi alerga nestingherit prin careul CFR-ului şi chiar a încercat să oprească mingea trimisă spre poartă de fotbalistul armean. Cum jocul fusese deja oprit de Balaj, golul nu a fost validat.

Meciul a fost din nou întrerupt pentru câteva minute pentru ca suporterii timişoreni ajunşi pe gazpnsă fie scoşi de pe teren. În timp ce jandarmii, rămaşi până atunci în stand-by, au intervenit în forţă în sectorul galeriei timişorene pentru a o evacua, pe teren jocul s-a reluat, iar FC Timişoara a continuat să rateze chiar şi cu poarta goală.

Scorul final a fost 3-0, iar CFR Cluj a câştigat pentru a doua oară consecutiv trofeul. Medaliile de câştigători ai Cupei au fost primite de fotbaliştii de la CFR de la Mircea Lucescu, în timp ce jucătorii Timişoarei au refuzat să participe la festivitatea de premiere.

http://www.realitatea.net/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii