Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:47 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioana a renăscut HCM, din nou lider după jumătate de an

ro

29 Mar, 2011 02:14 1180 Marime text
hcm.jpgEchipa antrenată de Ion Crăciun se află la egalitate de puncte cu UCM Caraş Severin şi la un punct de fostul lider, HC Odorhei

După un start de sezon dezamăgitor, campioana en-titre la handbal masculin, HCM Constanţa, a urcat pentru prima dată în acest sezon pe primul loc în clasamentul Ligii Naţionale, după ce a învins la Constanţa surpriza campionatului, HC Odorhei.

Dacă în urmă cu trei-patru luni reprezentanţii României în Liga Campionilor se aflau la jumătatea clasamentului, fiind departe de forma pe care au arătat-o în ultimele sezoane, constănţenii şi-au revenit pe final. HCM a urcat la sfârşitul săptămânii trecute pe locul 1 în clasament, pentru prima dată în acest campionat. Decesul lui Zoran Kurtes, antrenorul sub comanda căruia formaţia constănţeană a obţinut cea mai mare performanţă din istoria clubului, a produs un şoc la echipă. Jocul HCM-ului din debutul sezonului, atât în campionat cât şi în Liga Campionilor, a fost dezamăgitor, lucru care a dus la îndepărtarea tehnicianului Jovica Cvetkovic şi la revenirea la cârmă a eternului secund, Eden Hairi. Interimatul lui Hairi pe banca constănţenilor nu a durat însă mult. După eşecurile cu Sankt Petersburg şi cu Ştiinţa Bacău a fost adus la echipă Ion Crăciun. Jocul campioanei s-a schimbat total începând cu acest an, după ce conducerea clubului a profitat de situaţia dificilă prin care treceau UCM Reşiţa şi Pandurii Târgu-Jiu şi i-a transferat pe Marius Novanc, Gheorghe Irimescu şi Alexandru Stamate, unii dintre cei mai valoroşi jucători din întrecerea internă. „Sper să rămânem până la sfârşit pe primul loc şi să câştig campionatul şi cu HCM. Mă simt bine la Constanţa, parcă joc aici de când lumea", a declarat noua achiziţie a constănţenilor, Marius Novanc, cel mai bun marcator al derby-ului cu HC Odorhei, cu 8 goluri. La rândul său, Laurenţiu Toma, handbalist care a contribuit decisiv la succesul constănţenilor, a afirmat că este fericit pentru evoluţia echipei. „Victoria cu Odorhei va conta foarte mult la finalul sezonului. Dacă vom continua în acest ritm, nu va avea cine să ne oprească. Toate partidele sunt dificile, deoarece adversarele vor să învingă Constanţa" a spus căpitanul HCM-ului. În ceea ce priveşte lupta pentru titlu, antrenorul HCM-ului, Ion Crăciun, a declarat că echipa sa se va bate în continuare cu HC Odorhei pentru primul loc. „Lotul HCM-ului este format din jucători cu experienţă, care alcătuiesc o echipă în creştere de formă. Suntem pe un drum bun şi ne dorim să câştigăm campionatul care încă se joacă. Sunt trei echipe în frunte, despărţite de doar un punct, însă Odorheiul cred că încă se bate pentru titlu, pentru că are un culoar bun în următoarele etape. La rândul nostru, nu avem voie să mai cedăm vreun punct în cele zece etape rămase", a spus Crăciun potrivit handbalvolei.ro. Formaţia constănţeană (locul 1, 27 puncte) va juca următorul meci din campionat în deplasare la Baia Mare, în compania formaţiei locale, Minaur (locul 11, 9 puncte).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii