Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilant pozitiv pentru FC Viitorul in Turcia

ro

13 Feb, 2010 05:55 1059 Marime text

viitorul.jpgFC Viitorul este pregătită pentru startul returului Ligii a III-a, la finalul căruia speră să sărbătorească promovarea în al doilea eşalon fotbalistic, la doar un an de la înfiinţare.

Astfel, după două săptămâni de pregătire centralizată la Mardan Sport Complex din Antalya, formaţia pregătită de Cătălin Anghel şi Norbert Niţă a încheiat stagiul de pregătire din Turcia. În ultima zi de cantonament, echipa de pe litoral a mai susţinut o partidă amicală disputată la Istanbul, în compania formaţiei de liga a treia din Turcia, Eyupspor. Meciul s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, niciuna dintre echipe nereuşind să găsească drumul spre gol. Viitorul ar fi putut obţine victoria, însă Stanciu, scăpat singur spre poartă în minutul 74, a încercat un lob ce a fost anticipat de portarul gazdelor. La Viitorul nu au putut evolua din cauza problemelor medicale Posteucă, Banoti, Rusu, Chirilă, Hertu, Robert Lupu şi Alexandru Grigoraş. Antrenorii Cătălin Anghel şi Norbert Niţă au folosit următorul 11: Catălin Popa - Militaru, Mihociu, Răvoiu (minutul 70 - Chiţu), Şuta - Florea, Durbac (minutul 46 - Dimcea), Evdochim - Roşu (minutul 60 - Boritz), Stanciu (minutul 80 - Roman), Sandu. După această partidă, bilanţul partidelor susţinute de FC Viitorul în Turcia este favorabil, constănţenii terminând neînvinşi în cele şase teste susţinute: o victorie şi cinci rezultate de egalitate (0-0 cu Şahtior Doneţk tineret, 1-1 cu echipa a doua a clubului Amkar Perm, 2-2 cu Selecţionata Ligii Slovene, 2-1 cu Chavdar Etropole, 1-1 cu Poli Iaşi şi 0-0 cu Eyupspor. Până la startul campionatului, FC Viitorul se va pregăti la Constanţa, urmând să mai dispute încă un joc de pregătire. Astfel, vineri, 19 februarie, constănţenii vor juca pe teren propriu împotriva formaţiei Inter Clinceni (locul 4 în Seria C3). Primul meci oficial al anului pentru trupa lui Cătălin Anghel va avea loc peste două săptămâni, 26 februarie, când vor juca în prima etapă a returului Ligii a III-a contra celor de la Viscofil Popeşti-Leordeni.

Hagi s-a reîntâlnit cu foştii coechipieri de la Galata

De asemenea, echipele de juniori republicani ale Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi au încheiat, joi, stagiul de pregătire din Turcia cu două teste susţinute în faţa echipelor similare ale lui Galatasaray, pe un teren sintetic din apropierea bazei de pregătire de la Floria. Primul meci a opus echipele de juniori A, victoria revenind lui Galatasaray, cu 2-1. A urmat meciul juniorilor B (născuţi 1993/1994), care, de asemenea, a revenit lui Galarasaray, cu 4-2, deşi la pauză constănţenii conduceau cu 2-1. Cele două partide au fost urmărite de patru foste glorii ale formaţiei turce, care cucerea Cupa UEFA în anul 2000. Prezent la meci pentru a-şi urmări jucătorii, Gheorghe Hagi a avut parte de o surpriză plăcută, fiind vizitat de trei dintre foştii săi coechipieri de pe vremea când Regele evolua la Galata, Hakan Sukur, Hakan Unsal şi Hasan Sas.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii