Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au ratat titlul în ultimele minute FC Viitorul, vicecampioană naţională la juniori A

ro

20 Jun, 2011 00:00 1318 Marime text

juniorifcviitorul.jpgFormaţia constănţeană a condus din minutul 75, însă a ratat titlul de campioană în minutele de prelungire. Neînvinşi în drumul lor spre finala campionatului, juniorii A (jucători născuţi după 1 ianuarie 1992) ai formaţiei FC Viitorul Constanţa au fost învinşi, ieri, la Buftea, în ultimul act al Campionatului Naţional, de FC Timişoara, cu scorul de 2-1 (0-0).

După ce a trecut în semifinale de Poli 2002 Timişoara, formaţia pregătită de Nicolae Roşca şi de Norbert Niţă a întâlnit ieri, în finală, o altă formaţie din oraşul de pe Bega, FC Timişoara. În primul sfert de oră al partidei, cele două formaţii şi-au trecut în cont câte o ocazie mare de gol, însă intervenţiile salvatoare ale portarilor Buzbuchi şi Iordache au păstrat scorul intact pe tabelă. Portarul timişorenilor se mai remarcă în două rânduri la şutul lui Cârstocea de la 30 de metri (minutul 21) şi la devierea lui Gavra (minutul 28), reţinând balonul în ambele faze. Cu două minute înainte de pauză, FC Timişoara a avut şansa deschiderii scorului, dar şutul puternic al lui Pleşcan este respins de Buzbuchi. Trei minute de la reluarea partidei, Coteanu îl mai încearcă o dată pe portarul bănăţenilor cu un şut spectaculos de la 25 de metri, însă goalkeeper-ul Timişoarei respinge în corner. Zece minute mai târziu, este rândul formaţiei timişorene să treacă pe lângă deschiderea scorului, însă Pană, rămas singur în careul constănţean nu reuşeşte să înscrie. În minutul 75, Muscă, intrat de doar câteva minute în teren, execută perfect o lovitură de colţ şi Tudorache înscrie cu capul pentru formaţia constănţeană. După marcarea golului, FC Viitorul a continuat să domine jocul şi chiar a avut şansa desprinderii prin Cârstocea, în minutul 84.

Final de coşmar

Ultimele minute ale întâlnirii au fost de coşmar pentru constănţeni. Astfel, după ce Buzbuchi îşi salvează din nou echipa în minutul 89 respingând de sub transversală lovitura de cap a lui Aldea, timişorenii reuşesc să egaleze, un minut mai târziu, după ce Gelu Velici a împins mingea în poartă din doi metri. Deşi se părea că loviturile de departajare vor stabili noua campioană a juniorilor A, în minutele de prelungire, FC Timişoara reuşeşte să înscrie golul victoriei prin acelaşi Velici, care îl învinge pe Buzbuchi cu un şut din şase metri. FC Viitorul ratează astfel titlul de campioană în minutele de prelungire ale finalei, formaţia de pe litoral mulţumindu-se la final doar cu medaliile de argint. Antrenorul Nicolae Roşca a început partida de ieri cu următorul 11: Buzbuchi - Soldat (min. 64 - Cureteu), Blăniţă, Eracai, Benzar, Tudorache (min. 79 - Narzîru), Marian Dan (min. 71 - Muscă), Tiron, Gavra (min. 83 - Marinkovic), Cârstocea şi Coteanu (min. 56 - Nicola).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii