Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au ratat Europenele

ro

15 Jun, 2009 01:29 873 Marime text

hcm_csepreghi_.jpgAlexandru Csepreghi: „S-a simţit şi lipsa noastră de experienţă, dar noi compensăm prin tinereţe şi angajament. Cu timpul, o să avem şi experienţă"

Naţionala de handbal a României a pierdut partida de pe teren propriu, împotriva selecţionatei Muntenegrului, scor 27-28, într-un meci contând pentru etapa a VI-a a preliminariilor Campionatului European din 2010.

Tehnicianul „tricolorilor", Aihan Omer, a pus eşecul pe seama oboselii acumulate după meciul de joi, din Suedia, şi a prestaţiei de excepţie a portarului oaspeţilor, Goran Stojanovic. România mai păstrează doar şanse teoretice de calificare după acest eşec cu Muntenegru, datorită remizei dintre Polonia şi Suedia (32-32), un alt meci al grupei noastre. În clasament, Suedia conduce cu 12 puncte, urmată de Muntenegru - 8 puncte, Polonia - 7 puncte, România - 5 puncte şi Turcia - 0 puncte. La scorul de 27-27, Irimescu a ratat pe contraatac golul victoriei, iar în ultimele secunde muntenegrenii au punctat prin Roganovic şi au câştigat meciul cu 28-27. La formaţia noastră au evoluat şi constănţenii Rudi Stănescu, Mihai Popescu, Daniel Mureşan şi Alexandru Csepreghi, ultimul fiind al doilea marcator al echipei, cu şase goluri. În schimb, au lipsit în continuare Toma, Nicolae şi Buricea, jucători de bază ai echipei lui Aihan Omer. Şansele noastre depind de rezultatul meciului Muntenegru - Polonia, din 17 iunie. O victorie sau un egal al gazdelor le aduce automat calificarea la turneul final al CE 2010, alături de Suedia. Dacă Polonia învinge, atunci România, care mai joacă acasă cu Turcia, poate ocupa locul 2 în clasament. Condiţia este să batem Polonia în deplasare, pe 20 iunie. „Oboseala acumulată poate fi una din cauzele eşecului. De obicei meciurile cu Muntenegru sunt extraordinar de echilibrate, fiind un adversar puternic. Am avut şansa de a câştiga pe final, am avut puterea de a reveni, dar, din păcate, la acel contraatac unu la unu, portarul Stojanovic, care azi a făcut minuni în poartă, ne-a făcut să pierdem această partidă. Acest meci trebuia câştigat. Mergem mai departe. Această echipă trebuie să crească", a declarat Aihan Omer. Unul dintre cei mai buni jucători ai naţionalei României la acest meci, Alexandru Csepreghi, a declarat că nu oboseala de după meciul cu Suedia a dus la acest eşec, ci lipsa de experienţă a lotului. „Se putea câştiga acest meci, dar, din păcate, nu s-a putut. Am pierdut o şansă foarte mare de a merge la Europene. S-a simţit şi lipsa noastră de experienţă, dar noi compensăm prin tinereţe şi angajament. Cu timpul, o să avem şi experienţă. Tot timpul am avut probleme cu echipele ex-iugoslave. Au fost piedica noastră, şi azi s-a întâmplat acelaşi lucru. Dar, pe viitor, sperăm să nu se mai întâmple şi să obţinem rezultate cât mai bune. Am fost crispaţi la început, am revenit, dar a fost prea târziu. Nu cred că a contat oboseala acumulată după meciul cu Suedia. Trebuia să batem pentru că aveam publicul cu noi", a spus jucătorul constănţean.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii