Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ajutor din Africa pentru FC Farul

ro

14 May, 2010 03:30 1467 Marime text

farul.jpgAflat în pragul colapsului, clubul fanion al judeţului primeşte ajutor. Deşi nu este unul financiar, impresionant este gestul şi persoana care încearcă să aducă gruparea de la malul mării pe linia de plutire.

Deşi conducătorii au cerut sprijinul autorităţilor locale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, acest ajutor nu a venit nici din Constanţa, nici din ţară, ci tocmai din Africa. Impresionat de situaţia dezastruoasă în care se află echipa constănţeană, aflată în pragul falimentului ganezul William Amamoo (28 de ani), fost jucător al Farului în sezonul 2003-2004, le-a sărit în ajutor într-un mod inedit. Portarul african nu a uitat echipa unde a jucat în urmă cu şapte ani şi a decis să posteze pe pagina personală de Facebook un apel pentru salvarea clubului constănţean. Potrivit site-ului liga2.ro Amamoo a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru clubul de la malul mării, invitând foştii jucători sau orice alt investitor cu dare de mână să-i sprijine pe „marinari". Acest gest nu este unul singular, fotbalistul fiind şi preşedintele fundaţiei de ajutorare a persoanelor sărace din Africa şi Europa, Black Panther Foundation. „Am citit ziarele din România şi m-am întristat când am văzut că un club cum este Farul este într-o asemenea situaţie financiară. Cer ajutorul foştilor jucători de la Farul să ajute acest mare club", a postat jucătorul pe site-ul de socializare. Jucătorul din Ghana s-a născut în capitala Accra şi şi-a început cariera în 1998, la clubul din ţara natala FC Liberty Professionals. A mai trecut pe la cluburile Dawu Youngsters şi Heart of Lions, iar în mai 2003 a fost transferat de FC Farul. Amamoo a jucat 13 partide pentru formaţia constănţeană, înainte de a fi cedat la formaţia Syrianska (Suedia). A mai evoluat în Ungaria, la FC Sopron şi IF Vasalunds (Suedia). A revenit în 2006, în România, împrumutat la FC Săcele, apoi la Liberty Salonta. După un nou periplu în campionatul din Suedia, portarul a ajuns la începutul acestui an, tot sub formă de împrumut, la Dinamo II, unde însă nu a rezistat decât câteva luni. În aprilie a semnat cu contract cu Hapoel Petah Tikva (Israel).

Riscă neprogramarea cu Delta

În altă ordine de idei, situaţia grupării de pe litoral este în continuare critică. Formaţia pregătită de Dennis Şerban şi Gică Butoiu riscă să nu fie programată în următoarea etapă, cu Delta Tulcea care ar trebui să aibă loc sâmbătă, de la ora 11.00, în deplasare, din cauza restanţelor financiare către jucători. Această sancţiune ar putea fi aplicată în cazul în care conducerea nu achită integral restanţele financiare către Şchiopu, Rastovac şi Rusmir. Mai exact, fiecare dintre cei trei a primit în urmă cu o săptămână doar câte 1.500 de euro, acceptând o amânare de o săptămână pentru achitarea în totalitate a sumei datorate, perioadă care a expirat ieri. În cursul zilei de ieri jucătorii au fost anunţaţi că vor mai primi încă 1000 şi apoi 1500 de euro pentru a semna o nouă amânare. Daca cei care au de primit vor accepta probabil că meciul de la Tulcea se disputa, în caz contrar Farul riscă prima neprogramare în campionat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii