Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbal (CM) 30 de persoane arestate pentru ca se uitau la meciuri

ro

15 Jun, 2010 18:33 1414 Marime text

somalezi_15_06.jpgTreizeci de persoane au fost reţinute în localitatea Afgoye, la circa 30 de kilometri de Mogadiscio, pentru că au urmărit la televizor meciul Germania - Australia, scor 4-0, de duminică, de la Cupa Mondială, informează Mediafax. Arestările au fost efectuate în timpul unei razii a grupului islamist Hizbul Islam la casa unde un grup depersoaneurmărea partida dintre Germania şi Australia.

Ibrahim Musa, un vecin, a declarat pentru APA, că islamiştii care administrează localitatea Agfoye au deţinut peste "30 depersoane, majoritatea tineri, dar şi adulţi"."Eu şi un prieten urmăream meciul într-o casă din apropiere, însă am închis televizorul când am auzit împuşcături şi când am ieşit afară am văzut cum mai multe persoane erau escortate de miliţieni mascaţi care îi duceau la închisoare",a declarat Musa. Un responsabil al administraţiei islamice din localitate, Yusuf Abu Hamza, a confirmat arestarea mai multorpersoanepentru încălcarea legilor islamului."Au comis un păcat grav prin faptul că nu au respectat ordinul de a nu urmări meciuri de fotbal, partide ce contravin principiului islamului",a declarat Hamza.

Sâmbătă seară, militanţi islamişti ai Hizbal Islam au ucisdoisuporteri şi au arestat alţi zece, după ce au atacat o locuinţă din Mogadiscio unde fanii urmăreau meciul de la Cupa Mondială dintre Argentina şi Nigeria.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii