Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria face pretul corect al mielului de Pasti

ro

23 Mar, 2010 02:51 2041 Marime text
cap_2.jpgPrin acest program demarat de către administraţia pieţelor, producătorii vor vinde kilogramul de carne cu maximum 19,5 lei pe kilogram şi vor primi în schimb tarabe gratuite

Nu numai gospodinele îşi pregătesc casa pentru apropiata sărbătoare a Sfintelor Paşti, ocupându-se în aceste zile de curăţenia de primăvară. Şi comercianţii din pieţele Constanţei îşi vopsesc halele pentru a fi totul pus la punct în aşteptarea mieilor de Paşti.

Reprezentanţii Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare din cadrul Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat au anunţat ieri, demararea programului „Preţul corect" pentru carnea de miel.

Nicolae Fronescu, directorul Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare a declarat ieri, că preţul maxim pentru kilogramul de carne de miel, stabilit de comun acord cu producătorii înscrişi în program, va fi, în pieţele constănţene, de 19,5 lei. Programul va fi demarat miercuri, 24 martie şi se va derula până pe 3 aprilie. De menţionat că ieri, carnea de miel era vândută de către producători cu 25 lei pe kilogram. Potrivit lui Fronescu, la programul lansat de către Primăria Constanţa, au aderat până în prezent 36 de producători de carne de miel. „Preţul nu va fi obligatoriu, ceilalţi producători, din afara programului, nu vor fi însă scutiţi de taxa de piaţă în această perioadă", a precizat Fronescu. Altfel spus, producătorii de carne de miel sunt încurajaţi de către administraţia locală să adere la programul de preţuri corecte, prin scutirea de la plata taxei de piaţă, în cuantum de 45 lei pe zi, şi care înseamnă plata locului la tarabă, halat, bonetă şi tăvi.

miel_-_fronescu.jpgMiei mai ieftini în pieţele Griviţei, Tomis III şi Unirii

„Oamenii au fost extrem de înţelegători. Deşi a fost o iarnă grea, au fost de acord ca preţul maximal pentru kilogramul de carne de miel să fie de 19,5 lei", a fost concluzia şefului de la Pieţe, Târguri şi Oboare după discuţia cu producătorii. Nicolae Fronescu a adăugat că producătorii dau astfel, dovadă de solidaritate cu populaţia care traversează o perioadă de criză.

În perioada anunţată, în Piaţa Griviţei vor fi nu mai puţin de 36 de standuri amenajate pentru producătorii înscrişi în programul „Preţuri corecte", în Piaţa Tomis III, opt astfel de tarabe, iar în Piaţa Unirii, trei.

„Ar putea fi o problemă de efective"

Producătorii de carne de miel vor putea adera şi pe parcurs la acest program. Tot ce trebuie să facă este să deţină toate actele necesare - certificat de producător, certificat care să confirme starea de sănătate a animalelor cât şi calitatea cărnii, dar şi un certificat eliberat de abator - apoi să facă o cerere la Direcţia Pieţe, Târguri şi Oboare. Potrivit reprezentanţilor administraţiei pieţelor, este posibil să participe la acest program şi producători din Tulcea. Ar fi însă o problemă. Cei de la Pieţe se tem ca cererea să nu fie mai mare decât oferta. „Paştele venind atât de repede ar putea fi o problemă de efective de miei, dar sperăm să nu fie şi toată lumea să aibă miel pe masă", a declarat Nicolae Fronescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii