Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria a luat licenta pentru a le pune muzica pensionarilor

ro

08 Sep, 2009 02:26 1194 Marime text

clubul_pensionarilor_copy.jpgPrimăria Municipiului Constanţa a finalizat demersurile de obţinere a licenţei neexclusive din partea Uniunii Producătorilor de Fonograme din România, pentru difuzarea muzicii în spaţiile pentru pensionari pe care aceasta le administrează.

UPFR-ul a anunţat că, pe 31 august, a primit din partea primăriei conduse de Radu Mazăre 5.447,82 lei, sumă ce reprezintă remuneraţia pentru difuzarea muzicii în spaţiul public pentru cele 20 de cluburi şi pavilioane deschise pe raza municipiului Constanţa. „Cel mai mare dintre ele este de 372,6 mp, situat în strada I.C. Brătianu nr. 78, iar cel mai mic ajunge la 57,05 mp. Suprafaţa totală a cluburilor este de 1.842,21 mp pentru cele deschise iarna, iar pentru cele de vară de 1.336 mp", se arată într-un comunicat remis de către Uniunea Producătorilor de Fonograme din România. Licenţa va fi eliberată pentru difuzarea muzicii în cele 20 de spaţii, valabilă pentru anul 2009, pe 6 sau 12 luni, în funcţie de perioada de funcţionare a spaţiilor.

Pentru difuzarea muzicii într-un spaţiu public sau într-un spaţiu privat cu destinaţie publică trebuie obţinută o licenţă neexclusivă din partea Uniunii Producătorilor de Fonograme din România. Cel mai adesea, unităţile comerciale care trebuie să obţină această licenţă sunt: restaurantele, terasele, unităţile de cazare - hoteluri, moteluri şi pensiuni -, taxiurile, autocarele, showroom-urile, sălile de fitness, sălile de gimnastică, saloanele de înfrumuseţare, supermarketurile şi mall-urile. Remuneraţia se plăteşte în funcţie de activitate şi de suprafaţa utilizată pentru public. Un exemplu des întâlnit este valoarea pentru restaurante în mediul urban sau staţiuni turistice, care poate varia între 20 şi 56 de lei pe lună.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii