Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preasfintitul Visarion slujeste la hramul Manastirii Halmyris

ro

24 Mar, 2010 02:58 2970 Marime text

preasfin_des.jpgVineri, 26 martie a.c., la Mănăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, se va sărbători cel de-al doilea hram, Sfinţii Montanus preotul şi soţia sa Maxima. Slujba va fi oficiată de Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Potrivit site-ului www.lacasuriortodoxe.ro, preotul daco-roman Montanus şi soţia sa Maxima din cetatea Singidunum, locuită în acea perioadă de daco-romani, au fost martirizaţi de persecutorii care slujeau lui Diocleţian, mucenicia lor fiind consemnată în Martirologii. Sfinţii mărturisitori ai Lui Hristos au fost înecati în apele râului Sava, dar valurile învolburate le-au adus trupurile la mal, în mâinile credincioşilor, care s-au îngrijit să fie cinstite cum se cuvine".

Cu această ocazie, puteţi susţine lucrările de construcţie demarate în această Sfântă Mănăstire, aflată în imediata apropiere a sitului arheologic cu acelaşi nume, unde au fost descoperite Moaştele întâilor sfinţi mucenici de pe aceste meleaguri. Sumele donate, pot fi depuse în contul bancar al Mănăstirii RO79BRDE370SV02457903700.

Mihaela Cristina Crăciun
Studentă Universitatea Andrei Şaguna

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Aklex 24 Mar, 2010 10:30 Sa stii ca de asemenea slujbe satanice are nevoie poporul roman la aceasta ora ! Acest individ cu toata sleahta lui uita sa pomeneasca de ziua eroilor ,fostii detinuti politici,fostii dizidenti morti in inchisorile comuniste. Un alt trubadur frate cu Teodosie Spagarul de la Constanta. Lumea moare de foame iar parazitismul calugaresc infloreste !!! Treziti-va oameni buni din misticismul bolnavicios religios si manipulare ! Nu mai ingrasati acxesti paraziti notorii!Calugarii!!!