Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Parcul sa se cheme Radu Mazare" (galerie foto)

ro

17 Aug, 2009 22:18 2242 Marime text

parc.jpgLocuitori cartierului CET vor avea până la începutul lunii octombrie o oază de verdeaţă unde vor putea să se relaxeze în timp ce-şi vor supraveghea copiii. Este vorba despre un parc cu o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, în realizarea căruia se vor investi 580.000 euro.

Numele spaţiului verde va fi dat chiar de locuitorii cartierului CET, care au primit formulare pentru a-şi putea exprima opţiunea. Constănţenii nu au de ce să se grăbească, dat fiind faptul că încă nu au fost realizate mari schimbări pe suprafaţa destinată noului parc, în afară de câteva săpături. Reporterii cotidianului ZIUA de Constanţa au vrut să afle ce propuneri au constănţenii din CET privind denumirea noului spaţiu verde, aşa că iată câteva dintre opţiunile oamenilor. „Păi, eu aş vrea să fie numit Prichindelu', aşa ca prichindelul meu", a spus un tătic. „Este o idee foarte bună să se amenajeze un parc aici. Noi mergem de obicei lângă Şcoala 40, şi rareori la Ţara Piticilor, dar e departe... Sunt bucuroasă, un parc ar fi super ok", a adăugat soţia acestuia. „Eu spun că ar fi numai bine să se numească Viitorul Copiilor", este de părere, în schimb, Profira Bălan. Alături de nepoţica sa şi alte vecine stau în faţa Liceului Dimitrie Leonida şi aşteaptă cu nerăbdare ziua în care se vor putea relaxa la umbră, pe bănci, nu în picioare, pe un asfalt încins de soarele dogoritor. „Noi am votat. Toate trei am vrut să se numească Viitorul Copiilor. Acum să vedem ce o să fie. Vrem să avem parcul ca să nu se mai joace nepoţii noştri printre maşini, să le lovească cu mingiile şi să se ia toţi vecinii de ei", a mai adăugat vârstnica. Nicolae Guguş a vrut ca pracul de la CET să poarte numele unui savant, al unei personalităţi din istoria marină. Din punctul lui de vedere, oaza de verdeaţă ar trebui să poarte numele de Ion Borcea, după numele fondatorului oceanografiei româneşti şi al Staţiunii de Cercetări Maritime de la Agigea. „Aş vrea să ne numească aşa pentru că noi nu mai avem istorie. În plus, în partea aceea stau mulţi marinari", a declarat Guguş. Pentru alţi locuitori ai cartierului CET, însă, denumirea parcului nu are nicio relevanţă, parc să fie şi cât mai repede posibil. „Nu contează cum o să se numească. Numai să fie. Poate să se numească parcul de la CET, parc de cartier, nu contează", spune Valentina. Soţul său are aceeaşi părere. „Parcul poate să se cheme şi Radu Mazăre", glumeşte acesta.

Spaţiul verde va fi situat între bulevardul Aurel Vlaicu şi strada Caraiman, în apropierea grupurilor şcolare „Cooperaţie" şi „Dimitrie Leonida". El va fi dotat cu mese de şah, locuri de joacă pentru copii, un teren de fotbal şi unul de minivolei, spaţiu amenajat pentru câini, bănci rotative, jocuri de apă, foişor, mese de ping-pong şi un mic amfiteatru. Parcul va avea şi un lac, peste care va trece un pod, şi va păstra livada de caişi existentă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii