Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Microrezervaţia Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii va fi reamenajată

ro

30 Jun, 2012 03:07 1683 Marime text

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii organizaează licitaţie pentru lucrări de extindere, amenajare şi modernizare Microrezervaţie Deltă.

Potrivit anunţului de licitaţie, se urmăresc următoarele obiective: lucrări de amenajare şi reabilitare a terenului, realizarea de drenuri închise în suprafeţele ocupate de animale, direcţionate spre lacul interior, pentru eliminarea excesului ocazional de apă generat de aversele de ploaie, realizarea de amenajări peisagistice cu specii de arbori şi arbuşti autohtoni pentru creşterea gradului de atractivitate şi pentru protecţia fonică a păsărilor şi animalelor (se vor realiza puncte de odihnă pentru vizitatori în locurile cu perspective frumoase spre luciul de apă), realizarea de poteci şi garduri despărţitoare din material lemnos, pe insulele din microrezervaţie, în diferite configuraţii. Sub poteci este prevăzut un strat drenant de nisip pentru evacuarea apelor pluviale, iar la fântâna din zona de sud a microrezervaţiei trebuie prevăzut în şanţul de evacuare a apei o folie hidroizolatoare pentru etanşeizarea acestuia. Se vor mai efectua lucrări de construcţii şi reabilitări prin modernizarea spaţiilor destinate adăpostirii diferitelor specii de animale şi păsări sălbatice şi realizarea altora noi, inclusiv realizarea împrejmuirilor, realizarea de puncte de odihnă şi belvedere de-a lungul traseului pietonal perimetral lacului, realizarea de podeţe pietonale care să facă posibil accesul vizitatorilor pe cele trei insule, lucrări locale de sistematizare verticală, care să asigure scurgerea apelor pluviale către lac, realizarea unor spaţii de adăpostire pentru personalul care asigură îngrijirea animalelor în zona accesului principal, construirea unui punct de informare în zona accesului principal în incintă şi a unui traseu pietonal organizat care să asigure o parcurgere fluentă a amenajărilor specifice. Se vor mai efectua lucrări de realizare a reţelelor perimetrale de alimentare cu apă pentru necesarul de animale, lucrări de irigaţii şi lucrări la reţelele de energie electrică pentru asigurarea iluminatului public.

Valoarea estimată a contractului este de 1.141.799 lei.

Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante în ceea ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire sunt: director general - dr. Adrian Bîlbă, contabil-şef - ec. Laura Stir, consilier juridic -Violeta Stoica, consilier juridic - Teodora Pintilie, medic veterinar - Nicoleta Ursu, economist - Cristina Regep, muzeograf - Veronica Antone. Bugetul pentru lucrare va fi aprobat de Consiliul Judeţean Constanţa. Data limită pentru depunerea ofertelor este 9 iulie a.c., ora 10, iar acestea vor fi deschise în aceeaşi zi, de la ora 12.00. Proiectul va fi finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii