Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 29 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Chiru sisteaza lucrarile la Soseaua de Centura

ro

11 Aug, 2010 01:27 1866 Marime text
cap_5.jpg„S-au constatat o serie de disfuncţionalităţi de comunicare între executant, proiectant şi consultanţă"

Inspectoratul de Stat în Construcţii, prin procesul verbal de inspecţie nr. 281 din 04.08.2010, a luat măsura sistării lucrărilor de execuţie terasamente, şanţuri şi rigole, ale şoselei de centură, până la soluţionarea tuturor neconformităţilor semnalate prin procesul verbal de inspecţie anterior.

Gigi_Chiru_control_varianta.jpgÎn acest sens, sancţiunile prevăzute de lege sunt avertismentul şi amenda contravenţională cuprinsă între 150 şi 300 lei. Termenul de corectare al neconformităţilor este imediat, iar responsabili sunt proiectantul, consultanţa şi executantul lucrării.

În speţă, prin procesul verbal de inspecţie, ISC a constatat că o serie de lucrări privind terasamentul, şanţurile şi taluzurile au fost executate fără a fi însoţite de soluţia emisă de proiectant şi aprobată de consultanţă, pe porţiuni din tronsonul cuprins între Km. 0 şi 11+285, mai exact între Ovidiu şi Valu lui Traian. ,,Aşa cum semnalam în urma controlului anterior, la lucrarea Şoselei de Centură a Constanţei s-au constatat o serie de disfuncţionalităţi de comunicare între executant, proiectant şi consultanţă. Mai exact, executantul apelează la schimbări de soluţii pe diferite tronsoane şi categorii de lucrări, fără a obţine în prealabil documente în acest sens emise de proiectant şi avizate de consultanţă.

Totodată, pe anumite etape ale lucrărilor, constructorul nu a organizat şi desfăşurat faza determinantă conform normelor şi proiectului avizat", a precizat Gigi Chiru, Inspector-Şef Teritorial în cadrul Inspectoratului Teritorial în Construcţii Sud-Est.

ISC va permite reluarea lucrărilor după eliminarea neconformităţilor constatate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii