Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Columbia de Cernavodă, fără apă

ro

17 Jan, 2011 02:09 4646 Marime text
Cartier_Columbia_Cernavoda2.jpgDin cauza condiţiilor economice actuale, SC RAJA SA Constanţa este obligată să recurgă la măsuri drastice. Raţionalizarea consumurilor de către abonaţi, dar şi scăderea semnificativă a numărului de consumatori din domeniul privat, pun în pericol continuitatea serviciului de alimentare cu apă.

SC RAJA a întreprins nenumărate demersuri legale (avizări, convocări la conciliere, eşalonări, notificări prin executor) în vederea recuperării debitelor de la utilizatorii rău platnici. La sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, abonaţii din nouă blocuri din cartierul Columbia - oraşul Cernavodă, înregistrau către RAJA Constanţa o datorie de 84.122 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor furnizate de operator în perioada decembrie 2009 - decembrie 2010.

Potrivit art. 31, al. 1 din Legea 241/2006, modificată, Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare: „Operatorii au dreptul să sisteze furnizarea/prestarea serviciului acelor utilizatori care nu îşi achită contravaloarea serviciilor furnizate/prestate în cel mult 30 de zile calendaristice de la data expirării termenului de plată al facturilor, prin debranşarea de la reţelele publice de distribuţie a apei ori de la reţelele publice de canalizare, şi să solicite recuperarea debitelor în instanţa". „Încă de la începutul lunii septembrie, abonaţii din cele nouă blocuri, care nici până în prezent nu sunt constituite în asociaţii, au fost notificaţi să-şi desemneze un reprezentant de branşament, cu care SC RAJA SA Constanţa să poată încheia în condiţii legale un contract de furnizare de apă potabilă. În urma încheierii acestor contracte între RAJA şi reprezentantul ales al locatarilor de la nivelul blocurilor, SC RAJA SA poate încheia convenţiile de facturare individuală pentru toţi proprietarii de apartamente. În acest sens, notificările au fost transmise către toţi proprietarii de apartamente de la nivelul celor nouă blocuri fie in mod direct-personal, fie prin poştă, cu confirmare de primire", a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA. Mai mult, în toată această perioadă, reprezentanţii SC RAJA SA Constanţa au afişat zilnic, la toate blocurile din Columbia, anunţuri ce conţineau procedura de facturare individuală, debitele restante, dar şi avizarea de debranşare pentru data de 18 octombrie 2010. În ciuda acestor eforturi, până la data iniţială a avizării, la niciunul dintre cele nouă blocuri vizate nu s-a reuşit încheierea procedurii de facturare individuală şi nici nu s-au achitat restanţele. Dând dovadă încă o dată de înţelegere faţă de situaţia socială a problemei şi având în vedere faptul că se apropiau şi sărbătorile de iarnă, SC RAJA SA Constanţa a amânat procedura de debranşare pentru data de 17 ianuarie 2011. Aşadar, astăzi, blocurile DS 20, DS 21, DS 22, DS 23, DS 24, BL.11, BL.12, H 5 şi blocul E 4 vor fi debranşate de la sistemul de alimentare cu apă, până la intrarea în legalitate şi până la achitarea debitelor restante.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii