Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Vasile Delicoti - "PDL Constanta - patru parlamentari, doua tabere"

ro

28 Oct, 2010 12:04 746 Marime text

Primarul comunei Poarta Alba acuza amanarea alegerilor din partid si pune credibilitatea scazuta a PDL pe seama „unor mandate bazate pe voturi"

„Uneori sunt trei tabere, respectiv atunci cand Magda nu face aceeasi echipa cu Iorgus", este de parere primarul Delicoti

Ultima sedinta de Birou Permanent Judetean a PDL Constanta a scos la suprafata nemultumirile mai multor oameni din interiorul organizatiei. Daca pana nu demult cel mai vorbaret se arata primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, ultima perioada i-a scos din amorteala cotidiana pe primarii Dumitru Bocai si Vasile Delicoti. In timp ce Bocai le-a reprosat pe un ton ridicat liderilor judeteni ca Guvernul PDL ar fi trebuit sa acorde mai multa atentie primarilor de la Putere, sa-i ajute atunci cand vine vorba de finantarea unor proiecte, un alt primar si-a spus supararea intr-un alt fel si continua sa respinga situatia de nepasare a celor de la centru fata de tot ceea ce se petrece in teritoriu. „Nu ne ajutam intre noi si nu e normal", le-a spus, de mai multe ori, primarul Vasile Delicoti celor din conducerea organizatiei judetene, condusi de interimarul Mircea Banias, insa cuvintele par sa treaca pe langa toata lumea si situatia sa devina tot mai complicata... In aceste conditii, rabdarea a depasit limita suportabilului si Vasile Delicoti s-a inscris - incet, dar sigur, printre acei contestatari ai activitatii propriului partid. „Nu este unitate! Titi (n.r. - deputatul Constantin Chirila) a acceptat ideea ca in conducerea PDL Constanta sunt mai multe tabere; ma refer aici, in primul rand la parlamentarii partidului, care sunt impartiti in idei si proiecte", a declarat pentru „Observator" primarul comunei Poarta Alba si a continuat prin a lamuri cu mai multe argumente: „Sunt patru parlamentari din PDL Constanta si doua tabere, uneori chiar trei atunci cand Magda (n.r. - deputatul Maria Stavrositu) nu face aceeasi echipa cu Iorgus (n.r. - deputatul Zanfir Iorgus)... Din acest motiv nu sunt ascultati nici la Bucuresti, nu suntem credibili! Asta e problema noastra, de aici si nemultumirile din interior si toate celalte probleme".

Cine cu cine si care cu care, acum e deja foarte simplu: Mircea Banias si Constantin Chirila formeaza o... tabara a PDL Constanta, iar Maria Stavrositu si Zanfir Iorgus - impreuna sau separat, dupa caz, intregesc numarul taberelor din organizatia constanteana.

PDL Constanta, fara autoritate

In aceeasi ordine de idei, in completarea celor precizate de edilul de Poarta Alba vin si alte suparari, care fac referire tocmai la situatia neclara din partid, cauzata de amanarea repetata a alegerilor pentru o noua conducere. „Alegerile au fost, din punctul meu de vedere, foarte, foarte mult amanate, inclusiv la nivel central. Nu consider ca ne avantajeaza deloc prezentul si ma gandesc ca, uneori, si Banias este de inteles... Are un statut ingrat! Multi ii spun: noi te-am pus in functie! Dar, chiar si asa, PDL Constanta nu are autoritate. Nu treceam prin toate astea daca alegerile erau organizate la timp", a completat Vasile Delicoti, cel care se alatura nemultumitilor Dumitru Bocai si Nicolae Anghel, dar lista ar fi mai lunga, doar ca unii se mai si feresc sa vorbeasca.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii