Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie Poliţişti caftiţi şi umiliţi!

ro

12 Apr, 2011 12:18 664 Marime text

Încercarea unor oameni ai legii de a-i prinde pe trei suspecţi le-a pus viaţa în pericol, dar şi neamurile acestora în cap. Incidentul s-a produs duminică după-amiază, în localitatea Mihail Kogălniceanu, când o patrulă mixtă de siguranţă publică, formată dintr-un poliţist din cadrul Poliţiei Comunale şi un poliţist din cadrul Poliţiei Locale, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a încercat să oprească un autoturism cu număr străin de înmatriculare ce se deplasa pe strada Pădurii din localitate. La volan se afla un individ despre care se ştia că nu posedă permis de conducere, în acelaşi timp existând date că în maşină sunt deţinute bunuri provenite din comiterea de infracţiuni. Conducătorul auto a ignorat semnalele agentului de Poliţie, continuându-şi deplasarea, sens în care s-a procedat la urmărirea autoturismului de echipajul de Poliţie. În timpul urmăririi, pe o stradă din localitate, conducătorul auto a acroşat intenţionat maşina de Poliţie Locală, provocându-i avarii, moment în care agentul de Poliţie a executat cu armamentul din dotare, în plan vertical, un foc de avertisment şi patru în direcţia pneurilor.

Gloanţe trase în zadar

Gloanţele trase de urmăritori nu l-au convins pe şoferul fugar să oprească, acesta continuându-şi deplasarea până pe o stradă din apropiere, unde au oprit în dreptul unui imobil, iar aici şoferul şi ceilalţi doi ocupanţi au coborât. Conducătorul auto, recunoscut ca fiind Samir Mustafa, de 18 ani, a fugit în curtea unei case învecinate, iar ceilalţi doi ocupanţi, fraţi cu primul, Ibram Mustafa, de 26 de ani, şi Omer Musfata, de 23 de ani, au luat fiecare câte un topor din curtea unei alte locuinţe şi i-au ameninţat pe poliţişti. Văzându-se ameninţat şi cu viaţa atârnând de un fir de păr, agentul de Poliţie a rămas în gardă. Când unul dintre agresori s-a repezit cu toporul ridicat şi pregătit să lovească în plin, poliţistul a mai executat un foc, în direcţia picioarelor acestuia. Proiectilul nu l-a atins pe suspect, dar l-a făcut să înceteze acţiunea agresivă. Cei doi oameni ai legii au sărit să îi imobilizeze pe agresori, dar atunci au fost atacaţi şi de rudele celor în cauză, primind câteva lovituri, motiv pentru care nu s-a reuşit prinderea şi imobilizarea lor.

Bunuri furate, recuperate la percheziţii

Cei doi poliţişti au cerut ajutoare, dar, între timp, cei trei suspecţi au fugit. Pe parcursul cercetărilor au fost recuperate de poliţişti de la rudele celor în cauză trei roţi de autoturisme, suspectate a proveni din furturi, care s-au aflat în maşină, iar, în timpul încercării imobilizării acestora, apropiaţi ai lor le-au introdus într-o locuinţă. În prezent, cei trei suspecţi sunt dispăruţi de la domiciliu, fiind căutaţi de poliţişti. Cu ocazia folosirii armamentului, nu s-au înregistrat victime omeneşti sau pagube materiale. Despre incident a fost înştiinţat şi procurorul de serviciu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj şi furt calificat, iar, în ceea ce-l priveşte pe Samir Mustafa, în sarcina acestuia a fost reţinută şi infracţiunea de conducere fără permis.

O dată la un an

În urmă cu fix un an, în Mihail Kogălniceanu a avut loc un incident asemănător. În ziua de 10 aprilie 2010, în jurul orei 14.00, poliţiştii din Mihail Kogălniceanu au urmărit în trafic un bărbat despre care aveau informaţii că nu poseda permis de conducere şi care se afla la volanul unui BMW. Atunci, un agent de Poliţie din Mihail Kogălniceanu, aflat în timpul serviciului, a observat că un autoturism marca BMW, care circula pe strada Tudor Vladimirescu, către DN 2A, nu a respectat semnificaţia indicatorului „Stop". Poliţistul a pornit imediat în urmărire, încercând oprirea autoturismului prin semnale luminoase şi acustice. Fără să ţină cont de faptul că pe urmele lui se afla un poliţist, conducătorul auto, identificat ca fiind Ion Cristea, de 42 de ani, a apăsat pedala de acceleraţie. Lipsa experienţei în condus şi-a spus, însă, cuvântul, astfel că, la intersecţia Călugăreni cu Daciei, a pierdut controlul volanului, a intrat în derapaj şi s-a lovit de un zid al unui imobil de pe strada Călugăreni. În autoturism se mai aflau fiul lui Cristea, Fernando Bonea, de 14 ani, şi un prieten al şoferului, Nicolae Ivanciu, pasager pe locul din dreapta-faţă. După incident, conducătorul auto a fugit de la faţa locului, fără să-i pese de faptul ca ceilalţi doi pasageri au suferit mai multe leziuni. Având în vedere faptul că accidentul s-a produs în centrul localităţii Mihail Kogălniceanu, rudele celor din maşină au aflat imediat ce s-a întâmplat şi s-au strâns la faţa locului, să facă scandal. Poliţiştii au fost înjuraţi şi ameninţaţi de rudele nervoase, printre care şi Leonard Bănică. Acesta a agresat un agent de Poliţie, venit la locul incidentului pentru aplanarea scandalului.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii