Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie Măsuri de siguranţă în zona bisericilor

ro

22 Apr, 2011 12:23 674 Marime text
În perioada 23 - 25 aprilie a.c., cu prilejul Sărbătorilor Pascale, de rit ortodox şi catolic, în localităţile Constanţa, Mangalia, Năvodari, Medgidia, Eforie, Techirghiol, Ovidiu, Hârşova, Dervent şi Cernavodă, vor avea loc manifestări religioase şi culturale, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros, preponderent în zona locaşurilor de cult. Pentru prevenirea unor evenimente neplăcute, precum şi pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, în funcţie de situaţia operativă şi evoluţia fenomenului infracţional caracteristic acestei perioade, vor fi sporite efectivele poliţiştilor din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere. Efectivele de Poliţie Rutieră vor acţiona în apropierea locaşurilor de cult pentru evitarea opririi şi staţionării în locuri interzise pentru a se evita blocajele căilor rutiere. Pentru asigurarea eficienţei acţiunilor întreprinse în această perioadă, comanda Serviciului Rutier a dispus prezenţa în teren a tuturor echipajelor de Poliţie, cu toate mijloacele din dotare.

Sfaturi de toate felurile

Alături de poliţiştii rutieri vor fi prezenţi şi cei din cadrul structurilor de ordine publică din mediul urban şi rural. Poliţiştii vor fi prezenţi pe arterele rutiere din judeţ având ca obiectiv principal siguranţa pe şosele. Totodată, datorită faptului că, în această perioadă, se estimează o creştere considerabilă a valorilor de trafic şi a celor pietonale, se recomandă conducătorilor auto, pentru siguranţa personală şi a celorlalţi participanţi la trafic, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri, să circule cu viteză redusă în zona locaşurilor de cult, dar şi în interiorul şi exteriorul localităţilor şi a zonelor de agrement, să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice, să verifice autoturismele înainte de plecarea la drum şi să respecte toate regulile rutiere. Totodată, Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa informează toţi conducătorii auto care se deplasează dinspre Bucureşti către Constanţa pe Autostrada A2, despre faptul că, în oraşul Cernavodă, s-a schimbat prioritatea pe arterele de circulaţie din localitate, drum prioritar devenind tronsonul Autostrada A2 - Podul „Sfânta Maria" - Constanţa şi în sens invers.

Pază şi siguranţă

De asemenea, 200 de jandarmi din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa şi 60 de jandarmi din Gruparea Mobilă TOMIS Constanţa participă, împreună cu Poliţia, în patrule mixte şi rezerve mobile, la acţiuni de asigurare şi menţinere a ordinii publice în zona lăcaşurilor de cult din Constanţa, Năvodari, Medgidia, Cernavodă, Hârşova, Costineşti, Mangalia, Techirghiol şi Eforie. În plus, 100 de jandarmi asigură măsurile de ordine publică la Slujba de Înviere de la Constanţa (plaja Modern), Mangalia (în faţa hotelului „Prezident"), Medgidia, Cernavodă şi Hârşova.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii