Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de opinie Poliţia protejează mafia mangaliotă!!!

ro

13 Oct, 2010 11:50 1027 Marime text

La sfârşitul săptămânii trecute, s-au discutat amănuntele unei mari acţiuni cu scopul de a se pune cu botul pe labe o grupare infracţională, iar, ieri dimineaţă, de la primele ore, s-a acţionat. Poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR, sub coordonarea procurorilor Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au descins simultan în 19 locaţii pentru a se efectua percheziţii domiciliare, în localităţile Constanţa, Mangalia, Ilfov, Bucureşti şi Sibiu. La acţiune au mai participat şi poliţişti din cadrul Institutului de Criminalistică, SIAS - IGPR, DGPMB şi IPJ Sibiu., precum şi din cadrul DGA.. În cauză s-a beneficiat de sprijinul informativ-operativ al ofiţerilor Serviciului Român de Informaţii.

Potrivit anchetatorilor, acţiunea se înscrie în cadrul cercetărilor care se desfăşoară cu privire la membri unei grupări infracţionale şi vizează săvârşirea de infracţiuni grave, precum şantaj, abuz în serviciu, evaziune fiscală, delapidare şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Cei vizaţi sunt membrii „clanului Nuredin" sau apropiaţi ori contacte ale acestora. Liderul, Beinur Nuredin, unul dintre finii lui Nicu Gheară, este cunoscut drept capul lumii interlope din Mangalia, fiind patronul mai multor localuri de agrement. A fost implicat în numeroase scandaluri violente de-a lungul timpului, fiind considerat cel mai influent afacerist din sudul litoralului. Printre cei vizaţi de către anchetatori se pare că sunt şi comisarul-şef Cristinel Niţoi, adjunctul Poliţiei Neptun, şi subcomisarul Gabriela Iacob, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Mangalia, care sunt audiaţi în această anchetă. Cei doi oameni ai legii au fost duşi, ieri dimineaţă, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea audierilor. Potrivit unor informaţii neoficiale, cei doi ar fi suspectaţi de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului.

Un trecut înnegurat

În afară de poliţişti, în dosar mai este audiat şi controversatul afacerist din sudul litoralului Marian Mocea, la un moment dat partener de afaceri cu Beinur Nuredin. Când s-au stricat ploile între ei, a izbucnit un mic război, fiecare încercând să îl şunteze pe celălalt. Aşa se face că şi doi angajaţi ai Primăriei Mangalia sunt audiaţi în acest caz, trebuind să explice anchetatorilor numărul mare de sancţiuni aplicate firmelor lui Mocea, dar şi modul în care mai multe terenuri de pe raza administrativă a municipiului Mangalia au ajuns în posesia lui Beinur. Ieri, anchetatorii au luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă a „liderului", Beinur Nuredin, pentru 24 de ore. Afacerile lui Beinur Nuredin au mai fost o dată în atenţia poliţiştilor anul acesta. În vară au avut loc mai multe descinderi în bowling-ul din staţiunea Saturn şi în clubul „Kremlin" din Neptun, locaţii aparţinând acestuia. Şi atunci a fost vorba de o acţiune de la centru, fără implicarea Poliţiei constănţene. Acţiunea a fost coordonată de inspectorii Direcţiei de Investigarea a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Potrivit unor declaraţii de la acea vreme, acţiunea a vizat combaterea evaziunii fiscale. Beinur s-a făcut remarcat în urmă cu mai bine de zece ani, când a avut o confruntare pe străzile din Mangalia cu oamenii lui Săceanu din Constanţa, pentru potolirea spiritelor fiind nevoie de intervenţia în forţă a celor de la DIAS.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii