Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Cinci aspiranţi la fotoliul de primar din Bărăganu

ro

12 Apr, 2011 12:15 489 Marime text

Numai 18 zile îi mai despart pe locuitorii comunei Bărăganu de data la care vor decide prin vot cui vor încredinţa mandatul de primar. Între timp, autoritatea locală se ocupă de pregătirea scrutinului din 1 mai, iar candidaţii sunt instruiţi de politicieni unşi cu toate alifiile şi experimentaţi în strategii de campanie cum să se poarte şi să vorbească pentru a-şi atrage electoratul de partea lor.

Viceprimarul comunei, Gheorghe Clenciu, a emis deja dispoziţia prin care se delimitează şi se numerotează secţiile de votare. Potrivit documentului, prima secţie de votare va funcţiona în sediul unităţii şcolare din comuna Bărăganu, iar cealaltă va fi amenajată la Şcoala Generală Lanurile, iar fiecare va avea câte două cabine de vot. De asemenea, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, vicele a dispus ca în ziua alegerilor să nu se comercializeze băuturi alcoolice pe raza comunei. În ceea ce priveşte afişajul electoral, viceprimarul Clenciu a stabilit ca locurile speciale să fie Gazeta de la Căminul Cultural din Bărăganu şi Gazeta de la Căminul Cultural din satul Lanurile.

 

În aşteptarea campaniei

Între timp, la sediul Biroului Electoral al Circumscripţiei nr. 19 Bărăganu au fost înscrise însemnele electorale a patru formaţiuni politice: PSD, PNL, PDL şi PNŢCD. De asemenea, din data de 7 aprilie, BEC Bărăganu funcţionează în formulă completă. Preşedintele şi locţiitorul sunt ajutaţi în activitate de cinci membri de partid - Valentina Tianu şi Tincuţa Tălmaciu din partea PDL, Marilena Gorgan şi Niculae Gorgan de la PNL şi Andrei Alexe, reprezentant al PSD.

Deşi luni, 11 aprilie, a fost data limită pentru depunerea candidaturilor, aspiranţii la mandatul de şef al administraţiei publice locale din comuna Bărăganu n-au aşteptat până în ultimul moment pentru a-şi oficializa dorinţa. Astfel, potrivit locţiitorului BEC Bărăganu, judecător Ortanţa Buliga, cinci persoane s-au înscris în cursa electorală: Valentin Barbu (PNL), Titu Neague (PSD), Luminiţa Nicuţ (PDL), Ilie Gologan (PNŢCD) şi independentul Ion Vasilache, care are susţinerea reprezentanţilor Partidului Poporului Dan Diaconescu. Aşadar, cei cinci candidaţi sunt aliniaţi pentru startul campaniei electorale ce va demara în data de 16 aprilie.

 

PSD şi PNL se pândesc reciproc

În laboratoarele partidelor implicate în alegerile locale parţiale de la Bărăganu se lucrează de zor la strategii de campanie menite să le asigure victoria finală. Chiar dacă perioada campaniei electorale este redusă, se pare că nicio formaţiune nu se grăbeşte cu organizarea lansării oamenilor pe care-i susţin pentru funcţia de primar. Până la ora actuală, doar două partide au stabilit data lansării şi ambele au preferat să facă spectacolul spre finalul campaniei şi în prezenţa unor lideri de la nivel central. Astfel, democrat-liberalii au programat lansarea unicei doamne intrată în competiţie pentru data de 28 aprilie, iar independentul va avea parte de o prezentare festivă pe 29 aprilie, când şi-a anunţat participarea şi preşedintele ex-Partidului Poporului, Dan Diaconescu, ce va fi însoţit de staff-ul organizaţiei judeţene a formaţiunii. În data de 13 aprilie, în cadrul unei şedinţe a Biroului Judeţean al PNŢCD Constanţa, ţărăniştii vor stabili data lansării lui Ilie Gologan, între timp lucrându-se la elaborarea programului electoral, a mesajului, precum şi la tipărirea afişelor. Cum era de aşteptat, proaspeţii aliaţi politici - PSD şi PNL, deocamdată fiecare pe cont propriu, par că se aşteaptă unul pe celălalt pentru a decide când îşi vor lansa propriii candidaţi. Surse din cele două formaţiuni au afirmat că dilema este legată de perioada în care să organizeze evenimentul... la începutul sau spre finalul campaniei electorale.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii