Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Mazăre cheamă Guvernul Boc la bară

ro

01 Apr, 2011 12:01 709 Marime text

Aleşii municipiului Constanţa s-au întrunit joi în şedinţa ordinară a Consiliului Local aferentă lunii martie. Pe ordinea de zi s-au aflat 37 de proiecte de hotărâre, la care s-au adăugat alte 11 pe lista suplimentară. Toate proiectele au trecut de votul consilierilor, inclusiv cel de demarare a cartierului de locuinţe sociale „Henri Coandă". În altă ordine de idei, edilul Radu Mazăre a anunţat că va acţiona în instanţă Executivul României pentru că nu-şi plăteşte datoriile pentru încălzire.

Consilierii locali din Constanţa au aprobat, joi, rectificarea bugetului municipiului, prin care au transferat o sumă de bani de la un capitol la alte două. Asta după ce viceprimarul Decebal Făgădău le-a explicat colegilor săi că este nevoie de această „manevră" pentru a putea elabora documentaţia tehnică necesară accesării Programului Operaţional Regional - Axa 1 pentru proiectul „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa" şi pentru proiectul „Parcul seniorilor". De asemenea, forul de decizie al municipiului a aprobat rectificarea listei de investiţii, pe anul 2011, a Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa. Acest demers îi va ajuta pe reprezentanţii regiei să facă o serie de investiţii impetuos necesare pentru buna funcţionare a sistemelor de alimentare cu agent termic. În altă ordine de idei, aleşii municipiului au aprobat şi retragerea unui imobil din administrarea Serviciului Public de Administrare Creşe pentru a transforma amplasamentul în sediul Poliţiei Locale Constanţa, care va deveni funcţional începând cu luna septembrie. Amplasamentul în care urmează să-şi desfăşoare activitatea poliţiştii locali are nevoie de urgentă de reabilitare, înainte de a fi dat în folosinţă, pentru că se află într-o avansată stare de degradare.

Se pregătesc acţiuni de protest

Radu Mazăre şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la modul în care Guvernul înţelege să-şi respecte obligaţiile faţă de cetăţenii Constanţei. Mai exact, este vorba despre datoriile pentru plata căldurii. „Constanţa a primit 25% din datorie, oraşele portocalii au luat 80%, o să dau Guvernul în judecată. Situaţia e foarte gravă", a spus Mazăre. Dar asta nu este singura problemă pe care Radu Mazăre o are. Edilul a anunţat că, dacă până pe 5 aprilie Ministerul de Finanţe nu va vira către autorităţile locale banii de care le-au privat prin decizia ca toţi contribuabilii persoane juridice să achite taxele şi impozitele direct la Bucureşti, vor fi luate măsuri. „Am vorbit deja cu Pendiuc (Tudor Pendiuc, primarul municipiului Ploieşti - n.r.), mi-a spus că cei de la Finanţe au recunoscut că au greşit şi urmează să revină asupra deciziei. Am vorbit şi cu Nechita (Gheorghe - n.r.) de la Iaşi. Dacă până pe 5 aprilie nu primim banii, împreună cu toţi primarii din ţară vom face o acţiune amplă", a punctat edilul Constanţei. Cu privire la decizia de a vira taxele şi impozitele locale direct către bugetul de stat, Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor, prezent joi la Constanţa, a precizat că a sesizat şi el această discrepanţă şi că, cel mai probabil săptămâna viitoare, se vor lua măsuri pentru corectarea acestei probleme astfel încât autorităţile locale să-şi primească banii.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii