Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanta Administraţia năvodăreană, la ceas de bilanţ şi planuri de viitor

ro

28 Dec, 2010 08:42 448 Marime text

Aşa cum stă bine oricărui edil şef, primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, îşi prezintă joi, 23 decembrie, bilanţul activităţii derulate pe parcursul acestui an în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local Orăşenesc.

Casa Căsătoriilor din Năvodari va găzdui joi, pentru ultima dată în acest an, o nouă întrunire a aleşilor locali. Pentru început, Nicolae Matei va prezenta presei bilanţul activităţii sale derulate în acest an, după care va supune aprobării aleşilor locali nu mai puţin de 27 de proiecte de hotărâre iniţiate de el.

Printre propunerile edilului care vor trebui să obţină susţinerea consilierilor orăşeneşti se numără şi aceea privind aprobarea PUD-ului în vederea concesionării fără licitaţie publică (n.r. - prin negociere directă) a unui teren în suprafaţă de 79 metri pătraţi situat pe strada Poştei, suprafaţă ce va permite modernizarea şi extinderea pieţei agroalimentare „Teco-Ch". Totodată, aleşii vor decide dacă vor aproba sau nu Planul Urbanistic Zonal privind realizarea unui imobil alcătuit din demisol, parter şi patru etaje, în care vor funcţiona câteva spaţii comerciale, dar şi locuinţe.

Vot pentru năvodăreni

Primarul a inclus pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Orăşenesc Năvodari şi două proiecte ce le vor da siguranţa unui acoperiş deasupra capului unor familii. Pe lângă proiectul privind repartizarea unei locuinţe sociale, edilul şef va supune aprobării legislativului local şi o altă propunere referitoare la prelungirea contractelor de închiriere a locuinţelor cu chirie din A Est, Aleea Egretei, precum şi a locuinţei situate în Bl.G4, ap. 50. De asemenea, medicii care îşi desfăşoară activitatea în nişte cabinete preluate prin concesiune vor putea sta liniştiţi, contractele lor urmând a fi prelungite.

Nu în ultimul rând, cei ce vor dori să-şi cumpere teren în Năvodari vor avea posibilitatea de a participa la licitaţia publică ce se va organiza pentru vinderea unor suprafeţe în zona Trup Mamaia Nord - depozit 10.

Proiecte de viitor

În cadrul şedinţei, consilierii din Năvodari vor supune la vot proiectul de hotărâre cu privire la restrângerea suprafeţei concesionate din contractul de concesiune nr. 599/24.01.2003, completat prin actul adiţional nr. 20521/11.09.2007, cu suprafaţa de 28,39 mp, în vederea realizării lucrării de utilitate publică „Îmbunătăţirea accesului între municipiul Constanţa şi platforma industrială Năvodari, prin lărgirea şi modernizarea bulevardului Mamaia Nord". Membrii legislativului local Năvodari vor analiza şi supune la vot şi programul de reabilitare a faţadelor blocurilor de locuinţe pentru perioada 2011 - 2016.

Nu în ultimul rând, pentru a fi pregătiţi din timp pentru anul şcolar viitor, aleşii locali vor aproba şi planurile de şcolarizare ale unităţilor de învăţământ care funcţionează pe raza administrativ-teritorială a urbei.

www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii