Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Constanţa - Şeful de post al poliţiei din Deleni a refuzat mită de 500 de lei

ro

30 Oct, 2010 21:19 1017 Marime text
Agentul principal Ovidiu Vasile Velican, şeful poliţiei din Deleni, judeţul Constanţa a refuzat mita pe care reprezentantul unei firme care se ocupă cu colectarea fierului vechi a încercat să i-o ofere. Este vorba despre mai multe teancuri de bani şi o sticlă de whisky.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie din Constanţa au fost sesizaţi în cursul zilei de joi de agentul şef de poliţie din Deleni Ovidiu Vasile Velican că un bărbat din Medgidia a intenţionat să-i ofere o sumă de bani după ce au fost constatate abateri privind încălcarea normelor privind valorificarea deşeurilor feroase şi neferoase la firma sa.

Velican fusese în control la punctul de colectare de fier vechi aparţinând societăţii Manole Gena 2001 Impex SRL şi ceruse actele firmei, însă o persoană de sex feminin venită din partea administratorului i-a oferit o sticlă de whisky. Poliţistul a refuzat darul, iar pe 27 octombrie, în aceeaşi zi, administratorul a venit la post şi a încercat să-l mituiască. „M.V. i-a dat de înţeles agentului şef de poliţie că doreşte «să fie bine pentru toată lumea», arătându-i acestuia un teanc cu mai multe bancnote de 5 lei", se arată în comunicatul de presă emis de Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie din Constanţa.

Agentul de poliţie l-a reclamat pe mituitor şi împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie şi cu Parchetul de pe lângă Tribulanul Constanţa au organizat un flagrant.

Acţiunea pusă la cale s-a desfăşurat în cursul zilei de vineri, iar mituitorul fost prins în timp ce îi dădea lui Velican suma de 500 de lei. Bărbatul este cercetat pentru dare de mită şi urmează să fie propus instanţei de judecată cu propunere de arestarea preventivă.

Societatea Manole Gena 2001 Impex SRL are sediul în Medgidia şi figurează ca fiind administrată de Manole Vasile. Angajata care a încercat să mituiască poliţistul cu o sticlă de alcool este Maria Ghenea.

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii