Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de miliarde pentru firma care va scutura CJC de praf

ro

16 Jun, 2009 02:27 1441 Marime text
cap_3.jpgÎn perioada următoare, instituţia judeţeană va desemna societatea care va mătura birourile sediilor din subordine în următorii patru ani

Consiliul Judeţean Constanţa este în căutarea unei firme care să se ocupe de curăţenia tuturor sediilor pe care le are în subordine.

Instituţia urmează să încheie un acord-cadru cu un agent economic specializat în prestarea de servicii de curăţenie şi întreţinere. Potrivit anunţului publicat pe site-ul Serviciului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul se referă la servicii de eliminare a deşeurilor şi apelor uzate, salubrizare şi servicii similare.   

Durata pentru care CJC este interesat să semneze acordul-cadru cu prestatorii de servicii este de patru ani. Suma pe care norocoasa firmă o va încasa de la instituţia judeţeană nu este deloc de neglijat.

Cinci miliarde pe an

Mai exact, valoarea totală a contractului se ridică la 1.675.200 lei fără TVA, adică la aproape 20 miliarde de lei vechi. Dintr-un calcul rapid reiese că operatorul care va face curăţenie va încasa cinci miliarde de lei vechi pe un singur an.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, instituţia judeţeană îşi desfăşoară activitatea în trei sedii, unul situat pe B-dul Tomis, unul pe str. Petru Rareş nr. 4 şi unul pe Aleea Magnoliei. CJC ia în calcul pentru atribuirea contractului şi un grup de operatori economici, cu condiţia ca asocierea să fi fost legalizată dinaintea încheierii acordului-cadru.

De asemenea, se cere ca firmele participante la licitaţie să aibă o cifră medie de afaceri pe ultimii trei ani de minimum 900.000 lei.

În ce priveşte experienţa similară, se solicită o valoare de minimum 300.000 lei, sumă care se poate demonstra prin cumulul a cel mult trei contracte finalizate în ultimii trei ani. De asemenea, firma care va scutura CJC de praf trebuie să fie dotată cu minimum opt aspiratoare de praf, minimum un utilaj profesional pentru spălarea mochetelor, cel puţin un utilaj profesional pentru curăţarea gresiei şi faianţei, să dispună de un personal format din minimum 20 de persoane cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată ( 8 ore) şi să facă dovada de calculare a drepturilor salariale pentru luna aprilie 2009, conform Legii 130/1999.

femeie_de_serviciu.jpgLicitaţie în mare secret

Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, criteriul fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. În calculele pentru stabilirea câştigătorului, preţul va avea o pondere de 60%, calitatea produselor - 20%, iar motivarea personalului - 20%. Licitaţia este în continuare în desfăşurare, deşi deschiderea ofertelor a avut loc pe 3 iunie, de la ora 12.00, la sediul CJC. Pentru a afla câte firme au participat la deschiderea ofertelor, l-am contactat telefonic pe purtătorul de cuvânt al CJC, care ne-a declarat că nu poate oferi aceste detalii întrucât procedura de licitaţie este în desfăşurare.

Rămâne de văzut dacă acest contract va fi câştigat tot de renumita firmă constănţeană Herarconi - clientă veche a Primăriei Constanţa, care aparţine lui Ion Jitaru, membru cu state vechi în PSD Constanţa.

{mos_ri:licitatie,CJC}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii