Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicenţius Petrescu inclus nestatutar în BPJ?!

ro

21 Aug, 2010 00:00 2910 Marime text
3_vicentius_-_vicentiu_petrescu.jpg

Vicenţius Petrescu a fost propus să facă parte din conducerea organizaţiei judeţene PDL Constanţa.

Propunerea ca Petrescu să devină cel de-al 34-lea membru al Biroului Permanent Judeţean al PDL Constanţa a fost avansată chiar de către preşedintele filialei, Mircea Banias, în şedinţa BPJ de vineri după-amiază. Motivaţia adăugării încă unui membru forului de conducere al PDL Constanţa a fost că Vicenţius Petrescu este responsabilul Colegiului 8 şi că toţi responsabilii de colegiu ar trebui să facă parte din BPJ. De precizat că Petrescu este un apropiat de-al lui Mircea Banias. Voci din PDL Constanţa ne-au declarat că membrii BPJ au fost puşi vineri în faţa faptului împlinit. Pe ordinea de zi a şedinţei nu a fost şi un astfel de punct, Banias anunţând „promovarea“ politică a lui Petrescu chiar în şedinţa de partid. Următorul pas a fost că Banias a supus la vot propunerea sa, după pofta inimii, iar Petrescu a fost cooptat în BPJ. 

N-ar fi fost cvorum

Mai multe surse din partid susţin însă că primirea lui Petrescu în BPJ a fost nestatutară, întrucât, la momentul în care propunerea lui Banias a fost supusă la vot, nu exista cvorum. Potrivit statutului, ca o şedinţă să aibă cvorum, trebuie să fie prezenţi jumătate plus unu din numărul total al membrilor. BPJ al PDL Constanţa număra până la cooptarea lui Petrescu 33 de membri. Au fost 36, însă Gheorghiţă Corbu a demisionat, Senol Zevri şi Dionisie Culeţu renunţând la funcţia politică întrucât sunt funcţionari publici. Aşadar, pentru ca şedinţa să fie statutară ar fi trebuit să fie prezenţi în sală 17 membri, ori în partea în care s-a supus la vot numirea lui Petrescu în BPJ nu au fost, potrivit surselor noastre. Menţionăm că varianta este susţinută de mai mulţi democrat-liberali. Iată care au fost cei prezenţi la şedinţă: Mircea Banias, Adrian Manole, Constantin Chirilă, Constantin Avătavului, Mihai Petre, Ionel Manafu, Mihai Clocean, Tudorel Calapod, Vasile Delicoti, Nicolae Anghel, Gheorghe Şuţu, Marian Mitrea, Adrian Gheorghiţă, Mugur Mitrana, Gheorghe Cojocaru, Stere Sponte şi Florea Constandin. În total 17, numai că şedinţa s-a desfăşurat în prima parte fără Constantin Chirilă - deci nestatutar - pentru că pedelistul întârziase. Spre sfârşit, tocmai când s-a votat primirea lui Petrescu în BPJ, plecase din sală Adrian Gheorghiţă, spun sursele noastre. Aşadar, nu era cvorum, iar Petrescu a avut doar 16 voturi, când, conform prevederilor statutare, trebuia să aibă 17. 

Petrescu: „Propunerea m-a surprins şi pe mine“

Pentru a lămuri situaţia am încercat să-l contactăm pe Adrian Gheorghiţă, ca să ne confirme sau nu participarea sa la vot, însă acesta nu a răspuns apelurilor noastre. Am încercat, de asemenea, să luăm legătura telefonic cu Mircea Banias pentru a ne declara dacă cel de-al 34-lea membru al BPJ a fost introdus statutar în echipa sa. Nici Banias nu a vrut să răspundă la telefon. 

Am discutat în schimb cu Vicenţius Petrescu. Democrat-liberalul ne-a declarat că majoritatea colegilor săi ştiau că îşi dorea să facă parte din BPJ, fiind responsabilul unui colegiu uninominal. Petrescu a precizat însă că nici el nu a ştiut că preşedintele organizaţiei urma să propună includerea sa în BPJ chiar în şedinţa de vineri. „Propunerea făcută de domnul Banias m-a surprins şi pe mine. Cu toate acestea, toţi colegii cunoşteau dorinţa mea de a face parte din BPJ, în calitate de responsabil al Colegiului 8. Este şi firesc ca responsabil de colegiu să faci parte din BPJ, mai ales că sunt decizii care vizează colegiile“, a afirmat Petrescu. În ceea ce priveşte controversa privind cvorumul, democrat-liberalul a spus că nu vede de ce să fi fost nestatutar votul privind includerea sa, atâta timp cât Adrian Gheorghiţă a fost prezent la şedinţă. „S-ar putea să fiu subiectiv, însă odată ce Adi Gheorghiţă a fost prezent la şedinţă, nu cred că putem spune când ieşea sau intra în sală că şedinţa a fost câteva minute statutară, iar câteva minute nu. Şi nu cred ca Adi Gheorghiţă să fi avut ceva împotriva includerii mele în BPJ“, a precizat Vicenţius Petrescu. În ceea ce priveşte apropierea sa de Mircea Banias, democrat-liberalul a adăugat că nu are cum să nu fie apropiat de preşedintele filialei, având în vedere că se ştiu de mulţi ani şi au muncit împreună în port. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ochi de soim 21 Aug, 2010 16:17 urmatorul pas,Petrescu,candidat la presedintia organizatiei municipale.
  • emil banias 21 Aug, 2010 11:26 au muncit impreuna...da...alt incompetent (ca si mine ) pus in functie de Banias (frate-miu) care nu stie acum cum naiba sa faca sa controleje BPJ-ul pe care nu-l are in mina....