Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strutinsky, „îndrăgostit" de Anca Irina?! (documente)

ro

26 Sep, 2011 01:00 4723 Marime text
cap_6.jpgAfaceristul Sorin-Gabriel Strutinsky vrea să-şi dezvolte businessurile în domeniul turistic. După cum se ştie, Strutinsky deţine, împreună cu primarul Radu Mazăre şi cu preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, hotelul Flora din staţiunea Mamaia, pe numele firmei Xenoti SRL.

Se pare că, mai nou, omul de afaceri vrea să se extindă şi în sudul litoralului. Vineri, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a atras atenţia opiniei publice asupra unor probleme din staţiunea Venus. Însoţit de Niculae Viereanu, administratorul SC Anca Irina SA, reprezentantul Guvernului în teritoriu a pus tunurile pe primarul Mangaliei, Claudiu-Mihai Tusac, cel care, din câte se pare, l-a ajutat pe asociatul şefilor săi pe linie de partid să-şi ia hoteluri. Este vorba despre o creanţă pe care Strutinsky a cumpărat-o de la Primăria Mangalia fără licitaţie.

Intervenţia lui Tusac

Palaz a explicat că pe 11 august a.c. a făcut o adresă către Primăria Mangalia, prin care a solicitat să i se prezinte în cel mai scurt timp posibil mandatul prin care primarul a fost împuternicit să semneze un contract de cesiune de creanţă pentru suma de 395.259 lei pe care Primăria Mangalia o deţinea asupra creditoarei SC Anca Irina SA. „În baza sentinţei civile 5052 din 2010, municipiul Mangalia a deschis dosar pentru aplicarea procedurii de insolvenţă în baza Legii 82 pe 2006 pentru societatea menţionată. Totul în regulă şi foarte legal. Obţine această sentinţă prin care această creanţă trebuia executată. Numai că Primăria Mangalia nu execută această societate. Domnul primar Claudiu Tusac, în baza unei adrese, cesionează această creanţă publică, în loc să execute, fără aprobarea Consiliului Local, pentru că până la această dată nu mi s-a răspuns la această adresă şi din documentele şi hotărârile pe care le verific nu există o hotărâre către numitul Gabriel Sorin Strutinsky. Nu ştiu cum s-a ajuns la această cesiune. Mai mult decât atât, la această dată, nu am dovada că această creanţă a fost recuperată", a declarat Palaz.

Prefectul i-a adresat, prin intermediul presei, mai multe întrebări primarului Claudiu-Mihai Tusac: „Vreau să ştiu mandatul primarului Tusac prin care a cesionat această creanţă, pentru că sunt bani publici, taxe şi impozite locale pe care această societate le datora Primăriei Mangalia. Sunt curios cum a ajuns domnul Strutinsky la Primăria Mangalia şi de ce a fost ales pentru cesionarea acestei creanţe, sunt curios dacă a fost plătită această creanţă, dacă domnul Strutinsky a răscumpărat sau cum a făcut-o şi care a fost motivul cesionării".

viereanu_-_Sorin_Strutinsky1.jpg

Povestea unei afaceri de succes

Claudiu-Iorga Palaz l-a „ameninţat" pe Tusac că, dacă nu îi va răspunde la adresă până luni, la ora 12.00, va trimite dosarul la DNA. Povestea întreagă a fost spusă de Viereanu, cel care administrează SC Anca Irina SA încă din 2008.

„La început am avut doi chiriaşi care după câţiva ani de zile au fost evacuaţi. Acei chiriaşi au făcut acţiune împotriva noastră şi cu ajutorul unor falşi experţi au ajuns să-mi ceară în 2000, 5 miliarde. Această sumă, datorită executărilor silite făcute de-a lungul timpului, a ajuns în prezent la 80 de miliarde. Unul dintre executorii judecătoreşti a fost Adrian Romanescu, care, în urma plângerii mele penale, a fost condamnat. Suma despre care vorbim, 80 de miliarde, în 2008, Ion Cornea, care era administrator al societăţii Corex Imperial SRL, a cedat-o în favoarea societăţii Recon Six SRL. În procesul verbal de licitaţie se regăseşte, o să găsiţi că procură avea domnul Strutinsky să participe la licitaţie, chiar a forţat licitaţia, cu toate că executorul judecătoresc Bogdan Ionică era recuzat la momentul respectiv de către mine. S-a ţinut licitaţia, s-au adjudecat cele trei active în contul creanţei de 80 de miliarde. Noi am făcut contestaţie şi am suspendat executarea. În anul 2010, Primăria Mangalia ne introduce în insolvenţă. Nu este nicio problemă, recunoaştem datoria de 395.000 sau cât era acolo. Culmea este că acum am bani în cont şi nu am cui să dau banii. Primăria refuză să îi primească deoarece a cedat creanţa domnului Strutinsky, domnul Strutinsky nu vrea şi s-a făcut o adresă către bancă pentru a nu mi se permite mie să fac plăţile, deoarece dânsul are alte gânduri. Vor să ia societatea în contul creanţei", a istorisit Niculae Viereanu. Dar trebuie să mai ştim că Anca Irina SA deţine două hoteluri, Anca şi Irina, restaurantul Gambrinus, dar şi 15.000 mp de teren aferent acestora. Bogăţie, nu glumă!

Cine deţine controlul?

Dar cine este celălalt cesionar? În 2006, printr-un contract de cesiune de creanţe, SC Recon Six, reprezentată prin cei doi asociaţi de la acea vreme, Gabriela Crăciun şi Mariana Corcescu, a cesionat creanţe în valoare de 1.672.000 euro de la SC Corex Imperial SRL, reprezentată prin Ionel Corne şi SC Valmaria SRL, reprezentată prin Valeria Jitia. Preţul cesiunii: un milion de euro. La acest moment, unicul asociat al SC Recon Six este italianul Tarcisio Persegona. Administratorul firmei este Gabriela Crăciun. Femeia mai figurează şi ca fiind cenzor supleant al SC Vancluse Invest SA. Şi acum începe „bâlciul". Administratorul SC Vancluse Invest este Mihaela-Elvira Gherasim, care se mai ocupă, din aceeaşi poziţie, de numeroase firme cu... ştaif. Să dăm câteva exemple de societăţi, dar şi de oameni implicaţi în aceste afaceri: „Europrefconstruct, Nortech Trade (Ozghen Ionescu - asociatul lui Mazăre şi Constantinescu Habitat şi Ambient SA - Valentin Gheorghe Ionescu şi), CDS Project, Mamaia Luxury Construction (Cristian Serghie), Eolica Investments (Sorin-Gabriel Tsrutinsky), KLD Services (Sorin-Gabriel Strutinsky). Iar exemplele pot continua. Aşadar, putem înţelege că Strutinsky, împreună cu o societate din sfera sa de influenţă, deţin controlul asupra SC Anca Irina SA.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • diabolicul 26 Sep, 2011 08:02 are o minte diabolica.mai scormoniti si veti afla mai multe...