Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Regional, langa SOTRM Eforie Sud

ro

07 Aug, 2009 02:32 2192 Marime text

Construirea Spitalului Regional în apropierea CET este pe zi ce trece mai incertă. Preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, a declarat că zona nu este potrivită pentru o unitate sanitară.

Şeful instituţiei judeţene a precizat că, din informaţiile pe care le are de la ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, Spitalul Regional va fi finanţat de Banca Mondială şi se va construi, într-adevăr, în judeţul Constanţa, însă amplasamentul nu se cunoaşte deocamdată, şi nu este neapărat să fie în municipiul reşedinţă de judeţ. Constantinescu a apreciat că realizarea, la CET, a unei instituţii spitaliceşti de o asemenea anvergură nu este propice, pentru că nu oferă condiţii potrivite pentru pacienţi şi cadre medicale. Preşedintele CJC a afirmat că va propune Ministerului Sănătăţii un amplasament potrivit pentru dezvoltarea unui spital de o asemenea capacitate, şi anume zona Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperări Medicale (SOTRM) din Eforie Sud. „Sunt şapte hectare şi le vor primi gratis (n.r. Ministerul Sănătăţii). Nu va fi nevoie să le cumpere şi, în plus, zona este foarte frumoasă", a precizat Nicuşor Constantinescu. 

Aşadar, o veste proastă pentru cei care şi-au cumpărat terenuri în extravilanul din acea zonă, cu speranţa că vor putea să-şi construiască locuinţe. La momentul lansării pe piaţă a informaţiei că Spitalul Regional se va construi în zona str. Vârful cu Dor (sere), dezvoltatorii imobiliari au profitat la maximum. Trebuie precizat că vestea a fost lansată de către reprezentanţii Guvernului Tăriceanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii