Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal intre primar si secretar la primaria Medgidia

ro

03 Jul, 2009 14:33 2815 Marime text
În urmă cu două zile, la Prefectura Constanţa a fost înregistrată sub nr. 7858/01.07.2009 o sesizare de la primarul municipiului Medgidia, referitoare la o problemă legată de activitatea pe care o desfăşoară secretarul municipal, Rodica Trăistaru. Contactată telefonic, secretara primăriei a declarat că nu ştie de existenţa cestei sesizări decât din presă, nici un oficial nu i-a comunicat nimic.

Sesizarea a fost întocmită în urma verificărilor pe care le-a efectuat primarul municipiului, Marian Iordache şi în baza art. 27 şi a H.G. nr. 1344/2007, conform art. 77 şi 78 din Legea 188/1999 şi art. 117 din Legea 215/2001. Secretarei primăriei i se impută abateri disciplinare grave care îngreunează activitatea instituţiei. În cuprinsul sesizării este evidenţiat faptul că secretarul municipal are probleme în redactarea proiectelor de hotărâre şi întârzieri în prezentarea materialelor pentru şedinţele de consiliu. Secretarul municipal mai este acuzat că emite avizele de legalitate discreţionar, ceea ce cauzează întârzieri la redactarea şi eliberarea unor documente.

Referitor la atribuţiile secretarului, legate de pregătirea şedinţelor de consiliu şi prevăzute de legea nr. 215/2001, în ultimele şase luni, materialele destinate studiului au ajuns cu întârziere la consilierii locali, iar modul de redactare a proiectelor de hotărâri a lăsat de dorit. Mai mult, formularea proiectelor de hotărâre a dus la dese divergenţe între consilierii locali. Şi materialele de lucru ajung cu întârziere în posesia consilierilor locali şi nu cum este stipulat în lege, cu cinci zile înainte de şedinţele ordinare şi cu trei zile înaintea celor extraordinare.

Secretarul nu ştie nimic

De cealaltă parte, contactat telefonic, secretarul primăriei,  Rodica Trăistaru, susţine că nu i-a fost adus nimic la cunoştinţă referitor la existenţei acestei sesizări, înregistrată la Instituţia Prefecturii în data de 1 iulie. Mai mult decât atât, relaţia pe care are cu primarul, de la preluarea funcţiei, este una foarte bună. „Am aflat din presă că s-a făcut această sesizare, nu îi cunosc conţinutul. În calitate jurist îmi rezerv dreptul de a nu formula niciun punct de vedere oficial până la momentul în care am să fiu înştiinţată oficial despre această sesizare", a conchis secretara.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un biet functionar 10 Jul, 2009 20:08 Arseneoaicao zici ca esti o zeita prin primarie oricum nu ne este frica de tine
  • un om 05 Jul, 2009 09:51 EU NU CRED NIMIC. IMI INCHIPUI CA CINEVA S-A FOLOSIT DE NUMELE PRIMARULUI PENTRU A ATRAGE ATENTIA ASUPRTA ORASULUI MEDGIDIA. ACOLO INCEPUYSERA SA MEARGA LUCRURILE. DAR CAND DRACUL ISI BAGA COADA, SE INTAMPLA CA ACUM! CU SIGURANTA PRIMARUL IORDACHE NU ARE DOUA FETE SI SIGUR DOAMNA SECRETAR AVEA O RELATIE BUNA CU PRIMARUL IORDACHE. RESTUL E PISU CONTRA VANTULUI!
  • un angajat 04 Jul, 2009 08:07 "Nu mi-e rusine cu nici unul".Amandoi sunt la fel de ingamfati si....Dar de data asta Iordache s-a ambitionat si a vrut s-o casapeasca prin Mirica/alt primar/ si prin Arsene/alta primarita/,care de altfel vrea ea sa devina secretara.Ar trebuii prefectul asta sa vina sa curete tot capul pestelui.N-am avut niciodata asa conducere proasta in primarie,sefi peste sefi,inclusiv consilierii pnl sunt sefi in primarie.Este o teroare in primarie,nimeni nu incearca macar sa deschida gura ca dupa aceea i se face "cheie" ca sa dispara. Asta am vrut,asta avem.Il regretam acum pe Moinescu dar stim ca-i tardiv,asa ca noi nu putem sa avem decat "ciocul mic" Rusine Iordache!!
  • Boggy 04 Jul, 2009 00:10 Eheeee, daca ar fi sa luam la puricat cati incompetenti sunt secretari pe la primariile din judet ne-am pune mainile in cap, dar ma rog, noi sa fim sanatosi.