Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Referendumul lui Nicuşor scoate din bugetul judeţean 100.000 de euro

ro

21 Jun, 2011 02:16 1523 Marime text
referendum_Nicusor_Constantinescu.jpgPe 17 iulie, şeful CJC vrea să consulte cetăţenii Constanţei în chestiunea desfiinţării judeţului

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a prezentat ieri detaliile legate de organizarea referendumului judeţean.

Cetăţenii vor fi consultaţi pe 17 iulie cu privire la desfiinţarea unităţii administrative judeţul Constanţa, în contextul noii organizări administrativ-teritoriale pe regiuni. Şeful CJC a convocat pentru miercuri, 22 iunie, o şedinţă extraordinară în cadrul căreia va supune la vot proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării referendumului judeţean la data de 17.07.2011, având tema „Consultarea cetăţenilor judeţului cu privire la desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale judeţul Constanţa". Reamintim că varianta reorganizării teritoriale prevede existenţa a opt judeţe/regiuni de dezvoltare, Constanţa făcând parte din zona de Sud-Est, alături de judeţele Tulcea, Buzău, Brăila, Galaţi şi Vrancea.

referendum_cabina_de_vot.jpgŞeful CJC a declarat ieri că cetăţenii judeţului vor fi chemaţi să răspundă cu da sau nu la întrebarea: „Sunteţi de acord cu desfiinţarea administrativ-teritorială a judeţului Constanţa?". „Dacă nu vii la referendum eşti de acord cu desfiinţarea judeţului", a precizat Constantinescu. Potrivit legii, ca referendumul să fie validat trebuie să se prezinte la vot jumătate plus unu din totalul cetăţenilor cu drept de vot din unitatea administrativ-teritorială respectivă.

Referendum în 23 de judeţe

Social-democratul a precizat totodată că vor fi iniţiate referendumuri de consultare a cetăţenilor pe acest subiect în toate cele 23 de judeţe conduse de reprezentanţi ai Uniunii Social-Liberale, mai exact de PSD şi PNL. „Vom încerca să introducem pe ordinea de zi acest proiect de hotărâre şi în celelalte consilii judeţene şi să obţinem o majoritate ca proiectul să treacă", a declarat Nicuşor Constantinescu, precizând că referendumurile vor fi organizate în duminicile de 17 sau 24 iulie, în funcţie de cât de avansată este procedura de convocare în fiecare judeţ.

Cât despre costurile acestui referendum, şeful CJC a precizat că estimarea făcută este de aproximativ 100.000 de euro, bani din care se vor tipări buletinele de vot, va fi plătit personalul din secţiile de votare şi ştampilele. Nicuşor Constantinescu a afirmat că suma va fi aprobată în şedinţa de miercuri, precizând că banii provin din impozitele şi taxele locale. Întrebat dacă există posibilitatea ca proiectul de hotărâre să nu treacă, deşi se ştie că PSD are o majoritate stabilă în CJC, Constantinescu a precizat că există posibilitatea ca şi alţi consilieri judeţeni, de la alte partide, să fie de acord cu convocarea referendumului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii