Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD caută membri Cu ce „defilează" partidele din Constanţa pe site-uri

ro

07 Jul, 2012 02:08 2000 Marime text
03_site_1.jpgPNL, PSD, PDL şi UNPR Constanţa sunt fie foarte active pe site-urile de partid, fie anemice şi ancorate în trecutul recent. Partidele politice de la malul mării încă învaţă ceea ce înseamnă imaginea în mediul online şi cât este de important să exişti şi să te manifeşti prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare.

Una dintre expresiile celebre ale lui Marshall McLuhan este „Medium is the message" („Mediul folosit este mesajul"). E drept, ideea a născut o serie de controverse, căci, în interpretarea unora, McLuhan n-ar fi făcut de fapt o apologie a tehnologiilor. Cu toate acestea însă, în mentalul colectiv s-a întipărit principiul promovat de ceea ce unii au numit un profet al erei informaţionale, principiu potrivit căruia mijloacele de comunicare au, de cele mai multe ori, o importanţă covârşitoare, substituindu-se mesajului.

03_site_2.jpgÎn ceea ce priveşte partidele politice din România, acestea şi-au dezvoltat în ultimii ani site-uri, bloguri, platforme de comunicare ce conţin informaţii legate de organizarea filialelor, de parlamentari, aleşi locali şi declaraţii politice. Scopul a fost acela de a se expune şi în mediul online, de a-şi consolida imaginea, de a-şi populariza doctrina, platformele, cadrele.

PNL are „haine noi" pe site

La Constanţa, formaţiunile politice nu au fost tocmai fanele mediului online. Ele au site-uri de relativ puţin timp. Cât priveşte actualizarea acestor site-uri, acest lucru se întâmplă de şi mai puţin timp.

PNL Constanţa a avut, până la începutul acestui an, un site foarte modest, „prăfuit", neactualizat de foarte mult timp. În luna februarie însă, liberalii şi-au „rebranduit" site-ul, dându-i o nouă faţă. Astfel, la adresa constanta.pnl.ro pot fi accesate informaţii referitoare la Biroul Politic Teritorial, Birourile Politice Locale, organizaţiile locale, Organizaţia Femeilor Liberale, Tineretul Naţional Liberal şi la Clubul Studenţilor Liberali. Pe site figurează, de asemenea, cei trei parlamentari PNL de Constanţa (George Dragomir, Mihai Lupu şi Puiu Haşotti, actual ministru al Culturii), aleşii locali şi primarii. În ceea ce priveşte aceste două secţiuni din urmă, ele nu au fost actualizate, deşi de la alegerile locale din 10 iunie a trecut aproape o lună. Pe site încă îi regăsim pe cei trei foşti consilieri locali Ovidiu Cupşa, Constantin Matei şi Victor Manea. Nici secţiunea consilierilor judeţeni nu a fost încă actualizată.

Site-ul liberalilor constănţeni e „dotat" şi cu galerii foto şi video, dar şi cu o secţiune dedicată Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), grupul europarlamentar din care face parte şi PNL.

Spre deosebire de alte site-uri, cel al PNL cuprinde şi un istoric al partidului: „Crezul liberal 1923", preşedinţii PNL, Guvernarea liberală 2004 - 2008, Statutul, Regulamentul, principiile şi valorile liberale.

Vrei să devii membru PSD?

În ceea ce priveşte site-ul PSD Constanţa, acesta a fost reconfigurat după alegerile interne din 2010. Mai mult sau puţin previzibil, pe site-ul social-democraţilor constănţeni campania electorală pare să nu se fi terminat. Şi asta deşi sunt afişate şi rezultatele finale ale scrutinului din 10 iunie. Pe acest site predomină, evident, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Informaţiile legate de structura partidului se referă la Organizaţia Judeţeană a PSD Constanţa, Organizaţia Municipală, Tineretul Social Democrat şi la Organizaţia de Femei.

Aşa cum spuneam, pe acest site, campania electorală pare încă în plină desfăşurare, căci chiar pe prima pagină apar poze şi informaţii de la lansările candidaţilor, dar mai ales afişe cu Mazăre şi Constantinescu.

Un element interesant pe pagina psdconstanta.ro este invitaţia de a deveni membru PSD. „Pentru a deveni membru a (sic!) unui partid politic trebuie să aveţi minim 18 ani. Persoanele sub 18 ani pot deveni simpatizanţi PSD. Dacă vreţi să deveniţi membru PSD Constanţa, completaţi formularul de mai jos".

PDL Constanţa a rămas fără site

Democrat-liberalii constănţeni nu au un site. Sau, mai bine spus, nu mai au unul. Cu peste un an în urmă, PDL Constanţa funcţiona pe un site modest, actualizat extrem de rar, sărac în informaţie. În afară de câteva informaţii referitoare la organizarea internă (Birou Permanent Judeţean, Birou Permanent Local), pe site nu apăreau noutăţi.

Formular de adeziune la UNPR

Nici UNPR Constanţa nu şi-a actualizat site-ul, astfel că, dacă luăm în calcul „campania" online dusă încă de foştii candidaţi la Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa, am fi tentaţi să credem că alegerile nu s-au terminat. Totuşi, această impresie e anulată de informaţia că Dorinela Irimia a câştigat Primăria Saraiu.

Ca şi social-democraţii constănţeni, UNPR-iştii au, pe site, o secţiune dedicată adeziunilor. Cine vrea să devină membru UNPR completează un formular de adeziune, îl trimite la adresele specificate şi în „în cel mai scurt timp" va fi contactat.

Secţiunea „Despre UNPR" include „Cine suntem", „Ideologie", „Program", „Proiecte UNPR", dar şi Statutul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii