Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte cu fonduri europene la Limanu

ro

31 Aug, 2009 02:32 2330 Marime text

primar_urdea_limanu-_ptr_on_line.jpgPrimarul localităţii Limanu, Nicolae Iustin Urdea a depus, zilele trecute, două proiecte de interes local, care dacă vor primi undă verde, se vor bucura de finanţare cu fonduri europene.

Primul dintre acestea vizează reabilitarea căminului cultural din 2 Mai, achiziţionarea de utilaje necesare reparării drumurilor din zona de competenţă, dar şi înfiinţarea unui centru de consiliere pentru copiii şi părinţii aflaţi în dificultate. Valoarea totală a acestui proiect se ridică la 2,3 milioane de euro.

Cel de-al doilea program european are în vedere realizarea şoselei de centură care să ocolească zonele 2 Mai şi Vama Veche, cu extindere către satul Hagieni. De asemenea, un alt obiectiv inclus în acest program este cel de asfaltare a aproximativ 20 kilometri de drum situat în intravilanul Limanu, 2 Mai, Vama Veche. Toate aceste lucrări se vor ridica la suma totală de 7,5 milioane euro.

Edilul-şef de la Limanu, Nicolae Iustin Urdea ne-a declarat că primul proiect a fost depus la Agenţia de Plăţi Constanţa, fiind inclus în Planul de dezvoltare rurală, iar cel de-al doilea, la Călăraşi, fiind un program PHARE CBC. „Sper ca aceste două proiecte să se bucure de finanţare europeană, întrucât obiectivele pe care ni le-am propus sunt prioritare pentru zona Limanu. În ceea ce priveşte centrul de consiliere, acesta ar reprezenta un real ajutor pentru cetăţeni. Acesta va funcţiona cu ajutorul unui psiholog şi al unui preot care vor asigura consiliere copiilor şi părinţilor care trec prin perioade delicate. Mă refer la situaţiile conflictuale care pot apărea fie la şcoală, fie în mijlocul familiei", ne-a declarat primarul Nicolae Iustin Urdea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Popescu 26 Apr, 2010 12:18 E incredibil cata inconstienta si lipsa de gandire. Limanu nici nu exista din punct de vedere turistic, totul e Vama Veche si 2 Mai.. Toate investitiile trebuie concentrate aici, si in timp se vor dezvolta si celelate daca reusiti sa atrageti turisti cu bani si nu numai drogati si alcoolici
  • marius 28 Feb, 2010 20:44 avem nevoie strazi asfaltate in LIMANU, canalizare,asteptam de mult,si ne-am saturat de noroaie.avem nevoie si de gaze...sa-i lasam pe cei din 2mai si vama veche, ca au destule, sa mai facem ceva si la limanu domnule primar
  • Hintaru 31 Aug, 2009 15:42 Tipic romanesc... Daca gandim "cu capul" prioritatile sunt: curent, apa, canalizare... Sunt locuitori ai comunei Limanu care asteapta asemenea utilitati de ani de zile, iar primaria considera oportun sa faca centuri ocolitoare si piste pentru biciclisti pe care au fost parcate toata vara autoturismele turistilor. Mai grav, intre cele doua piste au fost plantati niste puieti de pomi, care au disparut aproape instantaneu! Drumurile si cultura puteau sa mai astepte, domnule Urdea!