Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul Primăriei Dumbrăveni a ajuns la Curte

ro

24 May, 2011 02:47 1596 Marime text
Dumbraveni_primar_Gheorghe_Cenusa.jpgLitigiul dintre primarul comunei Dumbrăveni şi Curtea de Conturi a ajuns la Curtea de Apel.

Într-o ediţie anterioară relatam faptul că primarul Gheorghe Cenuşă a contestat în instanţă concluziile unui control al Curţii de Conturi. În dosarul nr. 3169/118/2011, având ca obiect „anulare act administrativ", Primăria comunei Dumbrăveni, Comuna şi primarul comunei aveau calitatea de reclamanţi, iar Curtea de Conturi a României şi Camera de Conturi Constanţa, de pârâţi. Dosarul a fost declinat Curţii de Apel Constanţa, acţiunea fiind înregistrată pe 17 mai prin dosarul nr. 557/36/2011. Următorul termen fixat de magistraţii Curţii de Apel Constanţa este 9 iunie.

Într-o ediţie anterioară, primarul Gheorghe Cenuşă preciza că a dat în judecată Curtea de Conturi pentru sporurile angajaţilor. Edilul a afirmat că a cerut în instanţă anularea deciziei prin care Curtea de Conturi a României, prin Camera de Conturi Constanţa, a hotărât că sporurile acordate angajaţilor din administraţia publică locală a comunei ar fi ilegale. Potrivit lui Gheorghe Cenuşă, sporurile considerate ilegale de către Curtea de Conturi fuseseră acordate în baza contractului colectiv de muncă. Era vorba, mai exact, despre sporul de sănătate şi securitate în muncă, a cărui anulare edilul o consideră absurdă. La rândul lor, angajaţii primăriei îl vor da în judecată pe primar pentru a ataca decizia de reţinere din salariu a sumelor considerate necuvenite de către reprezentanţii Curţii de Conturi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii