Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:33 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Primaria SRL Constanta" sau nesimtirea functionareasca

ro

07 Sep, 2009 02:58 3987 Marime text
sediu_primaria_constanta_02.jpgO cititoare ne-a scris la redacţie despre nepăsarea, indolenţa şi programul boieresc al funcţionarilor aflaţi în slujba municipalităţii

Primăria Constanţa este pentru mulţi dintre constănţeni o fortăreaţă sau chiar un labirint, unde problemele lor se pierd în „meandrele concretului".

Această impresie despre municipalitatea constănţeană ne-a fost împărtăşită şi de către cititori, care ne-au scris la redacţie, relatând câteva detalii sugestive despre cum îţi poţi petrece ore întregi pe la uşile birourilor din Primăria Constanţa, aşteptând ca funcţionarii publici să-şi termine cafeaua şi bârfa de dimineaţă, pentru a asculta ce te preocupă. Mail-ul primit la redacţie este intitulat sugestiv „Primăria SRL Constanţa". „Nu ştiu cum am putea numi o instituţie unde nuexistă disciplină, unde fiecare vine şi pleacă când vrea de la serviciu plătiţi fiind din bani publici", începe cititoarea noastră, adăugând: „Am stat săptămâna trecută două ore ca să vină cineva la oficiul juridic". „Am aşteptat pe hol în faţa biroului şi am văzut ce activitate are loc în Primăria Constanţa, acolo unde funcţionarii doresc salarii cât se poate de mari, proteste peste proteste, însă când e vorba de cum respectă cetăţeanul nu cred că ştie cineva ce să răspundă", continuă relatarea. Dar atmosfera din primărie, zugrăvită de cititoarea noastră şi împărtăşită nouă şi restului cititorilor, ca reacţie la indiferenţa (elegant spus) funcţionarilor este binecunoscută fiecăruia dintre cei care au avut de umblat, nu de plăcere, pe la uşile instituţiei. „La etajul I, undeam aşteptatdouă ore, am văzut câteva fete care au venit la ora opt, intrau într-un birouşi apoi urcau. La ora 8.45 au început să mai vina câte una şi cu cafeaua în mână s-au adunat în capătul scărilor, unde au stat la cafea, ţigarăşi bârfă 45 de minute, după care a venit tura a II-a, cele care au ajuns după ora 9", se continuă istorisirea. „În sfârşit, la ora 10.10 a venit şi la oficiul juridic persoana de care aveam nevoie", dezvăluie cititoarea. Concluzia este una pe care ar fi desprins-o probabil orice persoană aflată într-o situaţie similară: suntem nevoiţi să suportăm bătaia de joc a funcţionarului public plătit lunar din salariile noastre, ale contribuabililor. „Este o mare bătaie de joc ca la instituţiile publice să nu se respecte un program de lucru, în condiţiile în care eu m-am învoit de la serviciu ca să rezolv o problemă şi am stat pe la uşile primăriei să aştept funcţionarii, care, în loc să respecte un program, vin şi pleacă când au chef pentru că oricum nu are cine să-i controleze...", îşi încheie relatarea cititoarea noastră.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • functionar "fraier" din primarie 05 May, 2010 11:39 Articolul descrie fidel secvente ale zilei de munca ale unor functionari de la aceasta primarie. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca sefii si protejatii lor stau la serviciu circa 5-6 ore pe zi, iar in acest interval de timp fac cate ceva 2 sau 3 ore, restul timpului navigheaza pe internet, isi solutioneaza probleme personale, fac conversatii. Acest regim de lucru este preferential, fiind valabil doar pentru circa 30%-50% din salariati, restul, adica functionarii priceputi dar tratati de sefi ca fraieri, intradevar lucreaza conform programului normal de lucru si duc greul activitatii. Cand e vorba de venituri, "fraierii" sunt intotdeauna pe locul secund. Nu mai este un secret, de asemenea, ca majoritatea sefilor si-au angajat odrasle, unele fara studii, in diferite posturi create special, au luat terenuri pe numele rudelor la preturi de nimic, si multe altele. Ceea ce este mai grav, este ca in aceasta primarie se petrec intamplari incompatibile cu statutul institutiei publice si cu activitatea functionarilor publici, despre care se va relata in functie de evolutii. Dupa firescul sfarsit al actualei administratii, constantenii se vor minuna de cele ce vor afla despre aceasta.
  • corsy 09 Sep, 2009 11:33 primaria constanta servicul protectie civila adunatura de hoti ,urmariti penal amante si alte intretinute .Sef serviciu Taran Stefan bugetar de20 de ani in primarie vezideclaratia de avere o sa va crucit si nu a declarat tot plus ca nu corespunde cu nevestisi tot bugetara la taxe si impozite cum au reusit oameni astia in 20 de ani sa adune o asa avere si nu adeclarat tot Q7 se cele 5 auto basculante noi ,apartamentul di bucuresti si cel din Bulgaria bun servici are amanta Popa Nicoleta angajata la protectia civila masina cu sofer zi si noapte secretara cu mastera slugi colonei la casa de la palazu pensie de la armata, pensie vigera de larevolutionari salariu din primari si gata suta de milioane pe luna plus 2-3 miliarde vechi di furat prin achizitile care le face .SC Furnimob a donat materiale de protecti civila casate iar Taran si pritenul lui luca lea trecut la achzitii ca fiind noi .Mocanu Rodica este de 3 ani plecata in SUA EA ESTE ANGAJATA SI LAPRIMARIE LA pc Luca fost sef la protectia civila Bacau de unde a fost dat afara si urmarit penal este mana dreapta a lui taran amandoi nu au abar de protectia civila da stiu sa fure siau bagat spor de noapte care le dubleaza salariile este ilegal Desfintati acest serviciu trimiteti HOTI la puscarie si curvele pe centura nu este nevoe de ei avem ISU.
  • fara nume 09 Sep, 2009 11:09 primaria constanta fara stapan refugiu pentru curve ,hoti ,urmariti penal .exemplu: serviciul protectie civila .sef serviciu Taran Stefan ,de 20 de ani in primarie vezi declaratia de avere si ai un exemplu cit se poate fura in primarie si nu a declarat tot adica masini de lux Q7 auto basculante 5 case in Bulgaria vai de mama lui de bugetar .Masina cu sofe ,secretara cu barbat ambarct ,colonei slugi la casa de la palazu ,sporuri ne justificate (sporul de noapte au bagat in regulamentul de functionare chestii care nu au baza legala) face achiziitii de materiale fara nici o baza legala si pentru ca are o varsta a angajat amanta in serviciul lui Popa Nicoleta , una mai tare Mcanu Rodica este angajata la protectia civila dar este plecata in america de 3 ani .Taran este tot timpul plecat cu amanta in locul lui este Luca Valenti fost sef la protectia civila Bacau dat afar si urmarit penal si asta nu este tot ,materiale de protectia civila donate de SC Furnimob Taran lea bagat la achzitii Desfintatii protectia civila bagati HOTII la puscarie duceti curvele pe centura ca ne mananca banii
  • iulia 08 Sep, 2009 14:06 in primaria constanta este un dezmat total ,angagajati isi fac piata in timpul programului ele fufele se plimba prin magazine fara jena si se mai pling ca boc le da afara si le taie din salarii bine le face sa se faca o data ordine si fufele sa otaie din primarie sa vina oameni competenti nu prosti si proaste angajate pe relatii si pe euro nu suntem prosti stiti vorba se duce,domnule primar care nu te intereseaza decat afacerile din constructii ca de de acolo vin comisioanele grase, licitatii aranjate nu te mai saturi de bani,si mai spui ca esti cinstit cine sa te creada ar fi bine sa dispareti cu toti din primaria orasului ne-am saturat de voi poate ne ajuta bunul dumnezeu la alegerile din iarna doamne ajuta
  • Dorina Stan 08 Sep, 2009 10:10 Sintagma "funcţionarul public plătit lunar din salariile noastre, ale contribuabililor"... Si noi functionarii publici platim taxe, impozite, deci suntem platiti si din banii nostrii. De ce nimeni nu reproseaza acest lucru si magistratilor, politistilor, etc. Acolo se intra in varful picioarelor si se iese la fel, cu umilinta. Daca tot spuneti ca ne platiti din banii dvs. veniti si cu statele de plata sa le semnam ca sa nu facem evaziune fiscala.
  • marius 07 Sep, 2009 15:01 Nu stiu cat de adevarate sau false sunt spusele acelei presupuse doamne, insa ar trebui verificat un aspect: eu stiu ca pentru a intra in Primaria Constanta, ai nevoie de confirmarea telefonica a functionarului la care vrei sa mergi si abia apoi gardianul de la intrare te lasa sa intrii in primarie. In aceasta situatie cum este posibil ca doamna respectiva sa fi stat 2 ore la usa unui birou fara sa o fi lasat gardianul sa intre? Nu in ultimul rand , consider ca ar fi trebuit efectuate minime investigatii inainte de a se publica un articol. Asta tine insa de deontologia profesionala pe care uni nu o prea au.
  • surmelis argentina pusa 07 Sep, 2009 10:46 Nu se poate cere punctualitate ,corectitudine in momentul in care tot sistemul bugetar este in tensiune si framantari . Daca "doamna revoltata" ar fi lucrat in acel sistem ,sunt sigura ca nu mai aparea acest articol incriminant la adresa functionarilor publici din interiorul Primariei Constanta. Sunt sigura ca este o alta cacealma aruncata ptr. denigrarea subordonatilor d-lui Radu Mazare,Primarul Constantei. Anul trecut ,am fost personal in acea cladire si am fost placut impresionata de amabilitatea si politetea celor care lucreaza acolo. Asa ca nu mai vorbiti prostii. D-na respectiva ,poate statea rau cu nervii,care nu te lasa sa ai putin mai multa rabdare.
  • Bogdan 07 Sep, 2009 09:18 Intamplator sau nu lucrez si eu tot intr-o primarie... dar a unei comune. Nu am degand sa apar pe nimeni, acelasi scenariu l-am vazut insa in ministere, un scenariu care m-a surprins neplacut si pe mine. Nu ma surprinde insa ca pe la marile primarii angajatii par a avea acelasi comportament. Nu ca as avea ceva cu el.... dar aici, in mare parte, vina este a primarului, respectiv a sefului care le permite angajatilor sa fie mai "libertini". Atat timp cat acesta nu ii mustreaza sau nu le atrage atentia este evident ca si "angajatele" vor fi mai libertine...