Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Agigea si-a infiintat societate de salubrizare

ro

09 Aug, 2010 02:17 2636 Marime text
Agigea_primar_Cristian_Carjaliu_01_.jpgŞi personalul administraţiei locale din Agigea va fi restructurat, însă mulţi dintre angajaţi vor fi transferaţi către o societate care se va ocupa de gospodărirea comunală.

Este vorba despre SC Agigea Serv SRL, care, potrivit primarului Cristian Cîrjaliu, va prelua atribuţiile serviciului de gospodărire comunală, în special cel de salubrizare. „Suntem printre puţinele unităţi administrativ-teritoriale din ţară care au serviciul public de salubrizare licenţiat. Nu puteam renunţa la acest lucru, pentru că ne coastă mult mai puţin să asigurăm cu forţe proprii curăţenia comunei, decât ne-ar fi costat dacă am fi delegat serviciul către un operator privat. Acum, că această societate se va ocupa, va trebui să relicenţiem serviciul", ne-a declarat primarul Cristian Cîrjaliu. Astfel, prin înfiinţarea acestei societăţi, 22 de angajaţi vor avea în continuare un loc de muncă, doar şase persoane fiind disponibilizate. „Păstrarea serviciului de salubrizare ne va ajuta să promovăm în continuare programul social care prevede reduceri de taxe şi impozite pentru pensionari şi persoane nevoiaşe. În Agigea, familiile de pensionari cu venit cumulat de 1.500 lei pe lună sunt scutite de la plata taxelor de salubrizare şi pază", a subliniat primarul comunei Agigea. Edilul a adăugat că societatea colectează gunoiul şi de la operatorii economici de pe raza comunei, aceasta fiind o sursă de venit în plus la bugetul local.

Administraţia locală a comunei Agigea pregăteşte o serie de alte investiţii importante în perioada următoare.

Piaţă agroalimentară în Agigea

Autoritatea locală intenţionează să construiască şi o piaţă agroalimentară. Potrivit primarului Cristian Cîrjaliu, imobilul, ce va fi construit în regim P+2E, va fi amplasat în centrul localităţii Agigea şi va fi un spaţiu de desfacere civilizat. Agenţii economici vor putea închiria spaţii comerciale de la primărie. De asemenea, primăria are în plan reparaţii capitale ale trotuarelor de pe strada Nicolae Titulescu, pe tronsonul cuprins între drumul naţional şi zona stadionului. Din programul de investiţii al administraţiei locale din Agigea face parte şi iluminatul stradal în cartierul Steaua de Mare, pe Şoseaua Mangaliei, strada D. Paciurea şi strada T. Brediceanu. De asemenea, autoritatea locală are în vizor şi alimentarea cu apă pe strada Aurel Vlaicu, dar şi reabilitarea acestei străzi. O altă investiţie prioritară pentru comuna Agigea este şi construirea unei grădiniţe cu trei săli de clasă în localitatea Lazu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii