Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Premiu de consolare" de la ministerul Elenei Udrea Dorel Onaca - „Primariile care nu prind finantare pe Masura 322, pot primi fonduri de la MDRT"

ro

15 May, 2010 03:44 1185 Marime text
Democrat-liberalul Dorel Constantin Onaca, consilierul ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, a declarat ieri, că primarii ale căror proiecte depuse spre finanţare în cadrul Măsurii 322 nu au fost declarate finanţabile trebuie să se reorienteze şi să-şi depună proiectele de canalizare şi reabilitări de drumuri, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Actele normative în baza cărora vor fi finanţate aceste investiţii sunt HG nr. 577/1997 privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate şi alimentarea cu apă a satelor şi Hotărârea pentru aprobarea Programului „Reabilitare şi modernizare - 10.000 km drumuri judeţene şi drumuri de interes local", implementat de MDRT prin Compania Naţională de Investiţii.

Onaca i-a îndemnat pe primarii constănţeni să nu se descurajeze şi să vină cu proiectele la minister cât mai repede, pentru a avea şanse de finanţare. „Cine va fi primul venit, va fi primul servit", a adăugat democrat-liberalul care a subliniat faptul că reprezentanţii comunităţilor locale vor avea şanse egale, indiferent de apartenenţa politică. Consilierul din cadrul MDRT a precizat că proiectele se pot replia cu uşurinţă pe HG 577 „care este mult mai permisivă", după cum a declarat. Dorel Onaca a precizat că din informaţiile pe care le deţine, proiectele integrate ce vor fi finanţate în mod cert în judeţul Constanţa sunt cele depuse de comunele Dobromir, Deleni, Crucea şi Ostrov, urmând ca proiectele celorlalte unităţi administrativ-teritoriale cu punctaje mari, de minim 65 de puncte, să fie reanalizate. Se pare că reevaluările se vor face până pe data de 28 iunie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii