Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pericol de taiere in apele bune de imbaiere

ro

21 Aug, 2009 02:04 3855 Marime text

cap_2.jpgDeşi autorităţile raportează săptămânal că apele de pe litoralul românesc sunt sigure pentru turişti, administratorul plajelor, Direcţia Apelor „Dobrogea-Litoral", n-a verificat dacă şi ţărmul este sigur

Un turist care a avut neinspiraţia să se îmbăieze în Eforie Nord, într-un anumit perimetru din plaja Belona, a avut parte de o mare neplăcere.

Omul şi-a întrerupt vacanţa pentru o vizită la urgenţă, după ce a călcat pe o ţeavă dezafectată şi ruginită, alegându-se cu o tăietură urâtă la picior. Bărbatul a ajuns la spital şi a avut nevoie de îngrijiri. Cadrele medicale i-au curăţat rana, i-au aplicat patru copci şi l-au pansat. Turistul s-a reîntors pe plaja din Eforie Nord şi s-a întâlnit cu reprezentanţii Ministerului Turismului, care tocmai participau, alături de reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor şi Salvamarilor Profesionişti, la acţiunea de evaluare a salvamarilor de pe litoral. La faţa locului s-a aflat directorul general adjunct al Departamentului Control şi Autorizare din Ministerul Turismului, Dorin Gherghina, care a luat imediat legătura cu adjunctul Direcţiei Apelor „Dobrogea-Litoral", Stelică Hagi.

eforie_nord_plaja_turisti_02.jpgStelică Hagi a monitorizat situaţia de la Bucureşti

„Domnul Hagi se afla la Bucureşti, însă a trimis în câteva minute reprezentantul instituţiei din zona Eforie. Împreună cu şeful salvamarilor, Nicolae Drăgan, s-a deplasat la faţa locului pentru identificarea ţevii, care va fi scoasă mâine (n.r.) astăzi", ne-a declarat Dorin Gherghina. Întrebat dacă a vorbit despre incident şi cu directorul coordonator al DADL, Laurenţiu Marin, reprezentantul Ministerului Turismului a declarat că nu îl cunoaşte pe acesta. La rândul său, şeful salvamarilor din Eforie, Nicolae Drăgan, ne-a declarat că acea conductă pare să fie vechea scurgere de ape pluviale a oraşului. „Va fi greu de scos pentru că este de dimensiune destul de mare. Ţeava are un diametru de circa 80 de centimetri şi este îngropată în nisip. A fost descoperită de valuri", a precizat şeful salvamarilor. El a precizat că mai există o astfel de conductă, de dimensiuni mai mici, dar la fel de periculoasă, şi în zona Debarcader. „Localnicii cunosc aceste zone şi ştiu să se ferească de ele, însă turiştii nu au de unde să ştie. Anul trecut, un băiat s-a lovit la cap", a adăugat Drăgan.

Un purtător de cuvânt, prea plictisit să-şi facă treaba

Din păcate, reprezentanţii administratorului plajelor DADL nu au avut o opinie faţă de cele întâmplate. Întrebat în legătură cu incidentul de pe plaja Belona, purtătorul de cuvânt al DADL, Cătălin Anton, ne-a răspuns zeflemitor (evident la mişto, având în vedere că era vorba despre un incident grav, care necesita urgent atenţia autorităţilor) să facem o cerere în scris pentru a afla detalii în legătură cu acest eveniment. Rămâne de văzut cine se face responsabil de faptul că o ţeavă cu diametrul de 80 de centimetri zace de cine ştie cât timp sub nisipurile unei plaje amenajate.

{mos_ri:Eforie Nord,imbaiere}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 21 Aug, 2009 12:59 Eu cred ca nu se merita sa te imbaiezi in preajma unei tevi colectoare de ape pluviale si nici plaja nu este de calitate ,tinand cont ca este in preajma ei,ba din contra,pe o anumita zona de apa si nisip ar trebui sa fie plasate semne de interdictie si chiar ingradita plaja respectiva.
  • fara nume 21 Aug, 2009 10:15 PAI DEHH,DIRECTORUL SE INSOARA!!!CE TREABA ARE EL CU PLAJA....SAU MAI BINE ZIS SE OCUPA CU PREGATIRILE! PURTATORUL DE VORBE LA CE SALARIU ARE DE 5000 DE LEI CE SA SE MAI SINCHISEASCA.COTROBAITII PRIN DOCUMENTE CA AVETI CE GASII IA VEDETI NU CUMVA ANTON CATALIN PURT DE CUVANT ARE SI PLAJA INCHIRIAT CU BEACH BAR CU TOT? SE POATE? SA FI SI ANGAJAT SA AI SI PLAJA INCHIRIATA? IA VEDETI SI CONSILIERUL SARBU LA NAVODARI?ARE?...PAI ARE.IA VEDETI DE CUMNATUL DIRECTORULUI CONSILIERUL PERSONAL ARE?...ARE SI EL...PAI SI ATUNCI...