Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe Romulus Minca nu l-a intrebat nimeni de sanatate

ro

26 May, 2010 03:28 2018 Marime text
cap_5.jpgPână în momentul de faţă, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa nu au primit nici o cerere de verificare a asiguraţilor care se află în concediu medical.

Potrivit proiectului avizat de Ministerul Sănătăţii, persoanele care îşi iau concediu medical sunt verificate la domiciliu de reprezentanţi ai angajatorilor, Casei de Asigurări de Sănătate şi ai poliţiei. În urma controalelor, dacă se dovedeşte că nu au probleme cu sănătatea, nu vor mai primi indemnizaţia de asigurări sociale.

Noile reglementări privind concediile medicale prevăd că primele cinci zile de concediu medical sunt plătite de angajator, iar din ziua a şasea, de Casa de Asigurări de Sănătate. O altă noutate este aceea că durata cumulată a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat nu poate depăşi 30 de zile calendaristice în ultimul an, faţă de 45 de zile cât era până acum.

sediu_cjas_casa_de_asigurari_de_sanatate01.jpgPersoana care intră în concediu medical trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere prin care îşi exprimă acordul ca în 24 de ore de la obţinerea concediului să îşi anunţe angajatorul. Totodată, cei care intră în concediu medical trebuie să dea adresa la care pot fi găsiţi în intervalele orare 8-11, 12-17 şi 18-20, pentru a se putea verifica dacă sunt la domiciliu.
În cazul nerespectării cerinţelor, cu excepţia situaţiilor justificate medical, pacientului nu i se va plăti concediul medical.

Având informaţia că directorul coordonator al Autorităţii Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanţa, Remulus Mincă, se află în concediu medical, l-am contactat telefonic pentru a afla dacă a fost controlat la domiciliu de vreun reprezentant al CJAS Constanţa. „Mi se pare o banalitate acest proiect. Nu am fost controlat de nimeni. Pentru a fi verificat, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate trebuie să primească o cerere de la directorul Autorităţii Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Pot dovedi oricând că am cerut concediu pentru că am probleme cu sănătatea", ne-a declarat acesta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii