Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L isi alege presedintele pe 15 iulie

ro

22 Mar, 2010 04:28 1177 Marime text
Alegerile interne în PD-L se vor desfăşura de jos în sus

Democrat-liberalii au aprobat aseară, în şedinţa Colegiului Director, Statutul PD-L.

S-a decis ca alegerile interne în partid să aibă loc de jos în sus, iar cele din teritoriu să fie definitivate până pe 15 iulie, dată la care va avea loc Convenţia Naţională, în cadrul căreia se va alege preşedintele PD-L. După încheierea şedinţei, preşedintele PD-L Emil Boc a declarat că vor fi rezervate două zile pentru desfăşurarea lucrărilor Convenţiei Naţionale. Astfel, în prima zi, se vor alege preşedintele, cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general, urmând ca a doua zi să aibă loc alegerea celor 15 vicepreşedinţi, trei secretari adjuncţi şi şase secretari executivi.

Preşedintele organizaţiei judeţene PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias, ne-a declarat în ce priveşte organizarea partidului pe colegiile uninominale - propunere susţinută şi de filiala de la malul mării - că s-a decis să existe organizaţii de colegiu, însă cu rolul de structuri organizatorice, nu politice. Astfel, în colegiile uninominale unde PD-L are parlamentari, şeful organizaţiei va fi chiar parlamentarul respectiv, urmând ca pentru celelalte colegii să fie numit câte un reprezentant.

Deputatul Constantin Chirilă a precizat că organizaţia PD-L Constanţa se numără printre cele care au susţinut desfăşurarea alegerilor de jos în sus. Democrat-liberalul a precizat că în două săptămâni, organizaţiile judeţene trebuie să prezinte un calendar care să conţină datele exacte ale desfăşurării alegerilor la nivelul structurilor din teritoriu.

O noutate din noul statut al PD-L prevede suspendarea de drept a calităţii de membru de partid în ce priveşte o persoană arestată. Suspendarea poate fi ridicată doar în urma deciziei instanţei cu privire la nevinovăţia celui în cauză, în caz contrar, persoana în cauză fiind exclusă din partid.

Democrat-liberalii au discutat şi cu privire la sigla PD-L. Preşedintele partidului, Emil Boc a precizat că sigla va rămâne aceeaşi, cu deosebirea că în denumirea formaţiunii va dispărea linioara care desparte PD de L, numele partidului devenind PDL.

În cadrul Colegiului Director s-a discutat şi despre revizuirea Constituţiei. Emil Boc a afirmat că PD-L susţine convocarea în 2011 a revizurii Constituţiei în sensul reducerii numărului de parlamentari.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii