Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz ataca hotararile lui Nicusor

ro

14 Nov, 2009 00:29 1400 Marime text
cap2.jpgPrefectul Constanţei a acţionat, ieri, în contencios-administrativ hotărârile prin care Consiliul Judeţean obligă comunele din judeţ să-i ceară aviz obligatoriu pentru emiterea documentaţiilor de urbanism

„Având în vedere înregistrarea acţiunilor pe rolul Tribunalului Constanţa - Secţia Contencios-Administrativ şi Fiscal, cele două acte administrative sunt suspendate şi nu pot fi puse în aplicare", se precizează în comunicatul de presă transmis de către Prefectură.

Reprezentanţii Prefecturii Constanţa au anunţat, ieri, că prefectul Claudiu Palaz a acţionat în instanţă atât Hotărârea 361/21.10.2009 privind Constituirea Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanim şi aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanismului, cât şi Hotărârea 362/21.10.2009 privind Aprobarea procedurii de avizare de către structurile de specialitate constituite în cadrul CJC a documentelor pentru eliberarea certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire de competenţa de emitere a primăriilor comunelor din judeţul Constanţa, pentru toate categoriile de construcţii, altele decât locuinţele individuale şi anexele gospodăreşti.

hotarari_palaz_cjc__nicusor_constantinescu_haios_04.jpgHotărârile au stârnit nemulţumirea primarilor

De subliniat că imediat după şedinţa CJC din 21 octombrie, majoritatea primarilor care şi-au constituit structuri proprii de emitere a documentaţiilor de urbanism, indiferent de culoarea lor politică, au reacţionat negativ la aceste hotărâri iniţiate de către şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, hotărâri care eludează principiile descentralizării şi autonomiei locale. Primarii susţin că prin aceste două hotărâri care dau drept de veto CJC asupra emiterii documentelor de urbanism, comunele ar putea fi private de banii pe care îi iau din taxa percepută pentru eliberarea autorizaţiilor de construire. Precizăm că aleşii judeţeni ai PD-L au votat împotriva hotărârilor care fură din puterea primarilor şi din autonomia comunităţilor locale. În cadrul aceleiaşi şedinţe, s-a aprobat, cu votul consilierilor PSD şi PNL, şi Hotărârea nr. 348/2009 privind trecerea lacurilor şi bălţilor din judeţ, din administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române", în domeniul public al judeţului Constanţa şi în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa. Şi la aceasta, primarii se opun.

hotarari_palaz_cjc__mugur_mitrana_04.jpgMugur Mitrana: „Şi noi le vom ataca, inclusiv pe cea cu lacurile"

Primarul comunei 23 August, Mugur Mitrana, a fost printre primii care au reacţionat la atitudinea acaparantă a CJC. Primarul i-a solicitat public un punct de vedere prefectului Palaz faţă de aceste hotărâri ale CJC. Contactat telefonic, primarul din 23 August ne-a declarat, ieri, că unitatea administrativ-teritorială pe care o reprezintă va ataca, la rândul său, atât hotărârile privind documentaţia de urbanism, cât şi cea privind lacurile şi bălţile. „Consiliul Judeţean bate câmpii. De când trebuie să avizeze activitatea noastră de urbanism?! Oricum noi vom ataca toate hotărârile, şi cea privind lacurile şi bălţile", a precizat Mugur Mitrana.

 {mos_ri:Claudiu Palaz,Nicusor Constantinescu}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mazare 14 Nov, 2009 09:20 constantinescu tine pe loc dezvoltarea judetului de cand a venit la putere !!! vrea spagi pentru orice semnatura pe care o da !!!!!