Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Orăşelul Copiilor din Ovidiu îşi deschide porţile

ro

09 Dec, 2010 00:00 2118 Marime text
Ovidiu_primar_Dumitru_Bocai.jpgCopiii, dar şi ceilalţi locuitori, sunt aşteptaţi în orăşel în perioada 17 - 23 decembrie, în fiecare seară, începând cu ora 17.00

Centrul Cultural Ovidiu, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Ovidiu, organizează o serie de activităţi artistice, ce vor avea loc în pragul sărbătorilor de iarnă în piaţeta din imediata apropiere a instituţiei de cultură, acolo unde îşi va deschide porţile Orăşelul Copiilor.

Orăşelul Copiilor va fi deschis în perioada 17 - 23 decembrie şi îi va aştepta atât pe copii, cât şi pe cei mari. Cu alte cuvinte, piaţeta de lângă Centrul Cultural va deveni, timp de o săptămână, kilometrul zero al oraşului. Potrivit organizatorilor, în fiecare seară, începând cu ora 17.00, vor avea loc spectacole pentru copii. Grădiniţele şi şcolile din oraşul Ovidiu vor prezenta momente dedicate sărbătorilor de iarnă, pregătite de copii, sub îndrumarea cadrelor didactice, iar ansamblurile şi cercurile care funcţionează în cadrul Centrului Cultural Ovidiu vor pregăti, de asemenea, un program de spectacole. În fiecare seară, pe scenă vor urca formaţii şi ansambluri artistice. Potrivit directorului Centrului Cultural Ovidiu, Romeo Stan, de la spectacolele din Orăşelul Copiilor nu vor lipsi colindele. Printre cetele de colindători se vor număra şi Ansamblurile Macoveiu, din comuna Padina - judeţul Buzău, şi "La lină fântână", din comuna Ciocile - judeţul Brăila. Pe scena special amenajată vor mai urca şi artişti locali precum Alexia, Taraful Gigi Scarlat, formaţia Gramoşte, Ansamblurile Iholu, Plaiuri Dobrogene şi Gigi Caraulani, Trupa Estetic, formaţia lui Mircea Cazan, Mirela Pană, Vivian Band etc.

Brad de Crăciun înalt de şapte metri

Primarul oraşului, Dumitru Bocai, ne-a declarat că evenimentul care va începe săptămâna viitoare este organizat în premieră la Ovidiu. "Este un eveniment în premieră şi ca orice lucru pe care-l faci prima dată, nu ştii cum va ieşi, dar sper ca anul acesta să învăţăm şi anul viitor să fie mai bine. În fiecare zi vor avea loc activităţi dedicate copiilor, dar nu numai lor, ci şi părinţilor şi bunicilor", a precizat edilul. Primarul a adăugat că în piaţeta de lângă Centrul Cultural va fi amplasat şi un brad înalt de 6-7 metri, care va fi împodobit cu diferite ornamente de Crăciun. "Bradul va fi alcătuit dintr-un schelet metalic ce va putea fi demontat cu uşurinţă, astfel încât să poată fi amplasat şi anul viitor", a mai spus primarul. De asemenea, în acelaşi spaţiu vor fi amplasate şi căsuţe din lemn pentru organizarea unui mic târg de produse tradiţionale. "Platforma pe care se organizează acest eveniment a fost special creată pentru astfel de manifestări, fiind printre primele obiective pe care le-am avut în vedere ca primar, mai ales că în oraşul nostru nu exista un loc, o piaţetă pentru astfel de evenimente. Acolo era un teren viran peste care s-a turnat această platformă, care a fost amenajată corespunzător", a afirmat primarul, adăugând că locul unde se va organiza Orăşelul Copiilor va fi în permanenţă supravegheat, noaptea şi ziua, de o cameră de luat vederi performantă, pentru prevenirea incidentelor neplăcute. În oraş există mai multe camere de supraveghere video, sistemul fiind implementat anul acest. De asemenea, în zilele ce urmează, cât şi în cele de sărbători, Poliţia Comunitară va fi la datorie.

Oraşul Ovidiu, pregătit de sărbătoare

Dumitru Bocai a subliniat că evenimentul ce vine în întâmpinarea sărbătorilor de iarnă este organizat cu resurse puţine şi din economie, având în vedere perioada de criză pe care o traversăm. De altfel, întregul oraş se pregăteşte de sărbătoare, potrivit spuselor primarului Bocai. "Oraşul este împodobit, mai avem de pus câteva ornamente, şi suntem pregătiţi de iarnă. Imaginea oraşului este foarte importantă şi de aceea am achiziţionat o maşină pentru măturatul şi spălatul străzilor, care ne ajută să facem economii la buget. În plus, avem şi trei autogunoiere care ne ajută la întreţinerea curăţeniei", a adăugat primarul Dumitru Bocai.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • coco 09 Dec, 2010 07:26 Bravo domnule promar,esti mai tare ca Mazare, el nu vrea sa mai faca din incapatanare nu ca n-ar avea bani, sa-i fie rusine!
  • un cetatean al orasului 09 Dec, 2010 02:25 D-l Primar foarte buna initativa dar incearca sa nu mai stingi lumina la ora 5 ca o sa-ti fure tot oraselul copiilor cum se fura din gospodarii cit ne tii pe intuneric cu marea economie pe care o faci 2 ore