Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oleniuc lasa Mangalia in paragina de 1 Mai

ro

12 Mar, 2010 04:14 1629 Marime text
oleniuc_des.jpgConsilierul liberal ar fi autorul amendamentului care a redus fondurile de salubrizare la un sfert, astfel încât banii de curăţenie şi întreţinere a spaţiilor verzi vor ajunge doar până în aprilie

Consilierii locali ai municipiului Mangalia s-au întrunit astăzi, în şedinţă, pentru aprobarea bugetului local pe anul 2010.

Potrivit unor surse din Consiliul Local Mangalia, au fost aduse mai multe amendamente formei iniţiale a proiectului de buget, care au şi fost înregistrate la primărie cu doar 20 de minute înainte de începerea şedinţei. Bugetul a fost votat aşadar, tocmai în această formă, cu amendamentele făcute pe ultima sută de metri. Proiectul de buget al Mangaliei pe 2010, a fost adoptat cu o majoritate de 12 voturi la şapte. Consilierii PSD şi FD au cerut amânarea bugetului şi pentru că ceilalţi colegi de Consiliu nu au fost de acord, au părăsit sala.

Contactat telefonic, primarul Mangaliei, Claudiu Tusac ne-a declarat că secretara viceprimarului oraşului, Ion Mincă, ar şti de înregistrarea, pe ultima sută de metri a amendamentelor. În aceste condiţii este clar că aleşii locali nu au avut cum să studieze amendamentele întrucât bugetul are nu mai puţin de 400 de pagini.

Adio pachete şi mai puţină hrană la cantina socială

Printre aceste amendamente făcute pe ultima sută de metri se numără şi reducerea bugetului pentru asigurarea alimentelor necesare cantinei sociale din Mangalia, la două treimi din cât era prevăzut iniţial. Astfel, banii aprobaţi ieri, de către Consiliul Local pentru hrana persoanelor cu situaţii materiale precare vor ajunge doar pentru o scurtă perioadă de timp.

În plus, se pare că pensionarii Mangaliei nu vor vedea anul acesta nici obişnuitele pachete cu alimente, pentru că suma aprobată ca urmare a amendamentelor este foarte mică şi a fost deja cheltuită. Se pare că, prin amendamentele aduse la bugetul Mangaliei pe acest an, locuitorii municipiului îşi vor lua adio şi de la locuinţele pentru tineri, de la cele sociale, cât şi de la cele ANL întrucât ar fi fost tăiate din buget şi lucrările de sistematizare verticală.

Tusac: „Este o bătaie de joc"

„Este o bătaie de joc la adresa cetăţenilor din Mangalia. Cu aceste fonduri nu se poate face mai nimic", ne-a declarat primarul municipiului, Claudiu Tusac.

Un amendament, susţinut se pare de către consilierul PNL Viorel Oleniuc, ar putea aduce în paragină oraşul chiar înainte de începerea sezonului estival. Este vorba despre faptul că bugetul pentru salubrizare şi întreţinerea spaţiilor verzi a fost diminuat considerabil. Pentru a afla mai multe detalii l-am contactat telefonic pe Virgil Radu, directorul tehnic al societăţii Polaris M Holding care asigură curăţenia oraşului Mangalia. Reprezentantul firmei de salubrizare a precizat că din câte a aflat ar fi vorba despre reducerea fondurilor pentru salubrizare şi spaţii verzi la un sfert din cuantumul prevăzut iniţial. În aceste condiţii înseamnă că banii ar ajunge doar pentru primul trimestru al lui 2010, adică doar până în luna aprilie. În aceste condiţii, se pare că la 1 mai, când vor veni turiştii, vor găsi în Mangalia mocirlă, praf, gunoaie neridicate şi buruieni în loca de spaţii verzi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dar pentru ce ajutoare? 12 Mar, 2010 11:09 la munca cu ei! ce sa stea ca milogii?
  • sirius 12 Mar, 2010 10:44 Ce nu se scrie e faptul ca bugetului nu i-au fost taiate cheltuielile pentru cetateni ci surplusul pus la fiecare capitol pentru spaga Imparatului rosu si a golanilor de langa el
  • Marele Alb 12 Mar, 2010 02:17 Nu inseamna ca va fi mocirla sau ca banii vor ajunge doar pentru primul trimestru din 2010, ci inseamna ca daca Polarisu nu poate lucra pe bani normali, cat lua si Uranusu inainte(si credeti-ma ca era cel putin la fel de curat, ca sa nu zic mai curat), atunci, poate sa plece si o s**a original si Polarisu si porcu ala care adoarme in intersectii. Ia vezi grohaitorule daca poti sa ma dai in judecata pentru ca te-am facut porc betiv !? Ai putea, daca ai recunoaste ca dormeai ca porcu la culoarea verde...