Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O noua procedura, la Cumpana, pentru achizitia autogunoierelor (galerie foto)

ro

19 Nov, 2009 01:29 1502 Marime text
cumpana.jpgLucrările la staţia de sortare a deşeurilor sunt în toi, în comuna Cumpăna. Primarul Mariana Gâju, iniţiatorul proiectului, a prezentat, ieri, situaţia achiziţiilor publice şi a problemelor întâmpinate în derularea investiţiei.

Potrivit edilului-şef al comunei Cumpăna, staţia de sortare avea ca termen de finalizare chiar luna noiembrie 2009, însă din cauza unor probleme apărute în cursul derulării procedurilor de achiziţie publică pentru diverse componente, termenul de finalizare a fost amânat cu câteva luni, fiind stabilit pentru luna martie 2010. Valoarea totală a proiectului privind colectarea selectivă şi construcţia unei staţii de sortare în comuna Cumpăna, derulat cu fonduri Phare, este de 916.138,43 euro. Cu aceşti bani se construiesc 37 de platforme betonate de colectare a gunoiului, din care 22 sunt deja gata, staţia de sortare şi se achiziţionează utilajele şi echipamentele necesare managementului deşeurilor. Pubelele au fost deja achiziţionate, ca şi motostivuitorul şi încărcătorul. S-a derulat şi procedura de achiziţie pentru cele două autoutilitare de transport al deşeurilor, însă aici au fost întâmpinate obstacole.

La Primăria Cumpăna se va munci în ajun de Revelion

Mariana Gâju a declarat, ieri, că firma desemnată să furnizeze cele două autocompactoare nu a respectat oferta înaintată conform caietului de sarcini şi, drept urmare, contractul a fost reziliat. Mai exact, potrivit primarului comunei, societatea a adus o autocompactoare cu o capacitate de 13,73 metri cubi, în loc de una de 18 metri cubi, iar cealaltă autoutilitară avea un singur loc în cabină şi nu două, aşa cum se solicitase, conform caietului de sarcini. „Nu ne-am permis critici la adresa modului în care sunt folosiţi banii publici, fondurile europene. De aceea, se va organiza o nouă achiziţie. A fost lansată deja procedura, astfel încât, pe data de 30 decembrie, la Primăria Cumpăna se va munci: va avea loc deschiderea ofertelor pentru achiziţia celor două autoutilitare necesare transportului deşeurilor", a subliniat Mariana Gâju.

Mariana Gâju: „Reciclarea va aduce bani comunei"

La Casa de Cultură Cumpăna a avut loc, ieri, şi o întâlnire cu cadrele didactice, locuitori ai comunei şi elevi ai Şcolii Generale Cumpăna, în cadrul căreia copiii au răspuns interactiv la întrebări referitoare la reciclarea deşeurilor. Au urmat şi nişte aplicaţii practice, în cadrul cărora cei mici au învăţat că PET-urile trebuie aruncate în containerul pentru plastic şi nu pentru sticlă, şi altele de acest gen. De precizat că staţia de sortare a deşeurilor este aproape gata. A fost ridicată în întregime, ca de altfel şi toate anexele necesare. S-a turnat platforma betonată şi urmează să fie montate şi instalaţiile necesare: cântarul, benzile transportoare etc.

Mariana Gâju a subliniat faptul că reciclarea deşeurilor este importantă pentru comuna Cumpăna, întrucât va aduce bani pentru comunitate. „Deşeurile vor fi sortate, balotate şi apoi vândute. Cu aceşti bani vom cumpăra mai multe containere, coşuri de gunoi şi, poate, încă o maşină pentru transportul gunoiului", a afirmat primarul comunei Cumpăna. Important este faptul că această staţie de sortare va crea 19 locuri de muncă pentru cumpăneni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Iutu Marian 19 Nov, 2009 12:43 Am luat in calcul acest aspect si va rog sa verificati documentatia de atribuire ce se publica. Cu respect
  • Contabilu 19 Nov, 2009 10:28 I-as sugera doamnei primar Gaju sa nu faca asa cum a facut Moinescu la medgidia: in loc sa ia autogunoierele de la o singura firma, le-a luat pe bucati si le-a asamblat la prietenul lui Ioan Nicolaie, pedelistul de la Brasov. Pentru ca la Medgidia, autogunoierele arata astfel: motoarele sunt de la italieni, compresorul si lacasul pentru gunoi sunt de la turci, iar caroseria si asamblarea s-au facut la Brasov. Doamna primar, va rog luati totul de la o singura firma, pentru ca veti plati mai putin decat au facut-o altii!!!