Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicusor catre Gheorghita „Numai tampenii spuneti!" (video)

ro

19 Dec, 2009 02:21 2694 Marime text

cap_4.jpgŞeful CJC, înfuriat că primarii PSD Tusac şi Mircea sunt pe făraş

Constantinescu nu l-a lăsat pe consilierul PD-L să propună pe ordinea suplimentară proiectul privind desemnarea unui reprezentant la organizarea referendumului de demitere a Marianei Mircea, şi de-aici a început scandalul

Ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Constanţa din acest an s-a încheiat pe acelaşi ton, de scandal. Preşedintele instituţiei, Nicuşor Constantinescu a dat încă o reprezentaţie de „tunete şi fulgere", ca de sfârşit de an.

 

Atmosfera întrunirii s-a încins, iar şeful CJC a sărit ca ars în momentul în care, şeful grupului consilierilor judeţeni PD-L, Adrian Gheorghiţă, s-a ridicat să propună un nou proiect pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei. Democrat-liberalul a afirmat că discutase joi, în şedinţa Comisiei juridice, cu privire la propunerea unui proiect de hotărâre prin care să fie desemnat un reprezentant al Consiliului Judeţean în comisia de organizare a referendumului pentru demiterea primarului oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, aşa cum cere legea. La auzul acestor cuvinte, preşedintele CJC a izbucnit: „Habar n-aveţi de lege! Numai tâmpenii spuneţi! Ceea ce solicitaţi dumneavoastră este ilegal, pentru că eu reprezint judeţul în relaţia cu autorităţile locale, judeţene şi în relaţiile cu terţii, pentru că eu am fost ales, nu dumneavoastră", calificând solicitarea alesului judeţean al PD-L drept o „inepţie, care continuă abuzurile Guvernului Boc 17".

„Faceţi plângere penală! Mult succes!"

Nicuşor Constantinescu a adăugat că a primit o solicitare, în acest sens, de la Prefectură, prin care prefectul judeţului, Claudiu Palaz, i-a cerut să desemneze un reprezentant al instituţiei judeţene, dar că a trimis deja un răspuns. „A existat o astfel de solicitare căreia i-am dat deja un răspuns, conform legii", a afirmat Constantinescu, ridicând tonul. „Eu nu vă supun la vot un astfel de proiect", a conchis Constantinescu. Pedelistul Adrian Gheorghiţă a calificat reacţia preşedintelui CJC drept un abuz şi a afirmat că va face o plângere penală pentru „abuz în serviciu". „Faceţi plângere penală! Mult succes!", a tunat şeful CJC.

cjc_nicusor_constantinescu.jpgConstantinescu: „Vă evacuez!"

Pentru că se auzeau vociferări din rândul pedeliştilor, a ţipat din nou: „Dacă vorbiţi fără aprobare, pun în aplicare regulamentul şi vă evacuez din sală".

Precizăm că joi, 17 decembrie, prefectul judeţului, Claudiu Palaz, a dat undă verde pentru organizarea referendumului de demitere a primarului Mariana Mircea, după ce peste 4.000 de cernavodeni au semnat în acest scop. Menţionăm că pe timpul fostului prefect, Tit-Liviu Brăiloiu, s-a demarat o anchetă cu privire la autenticitatea semnăturilor strânse de locuitorii din Cernavodă împotriva primăriţei. Prefectul Palaz a declanşat procedura de organizare a referendumului după ce la sediul Prefecturii Constanţa a ajuns rezoluţia Judecătoriei Medgidia, semnată de procurorul Teodor Niţă, în care se precizează că semnăturile sunt reale. Urmează ca data desfăşurării referendumului să fie stabilită prin hotărâre de Guvern.

Nicuşor către Palaz: „Să retragă ordinele, că va da socoteală"

La prima „înfăţişare" în public după eşecul de la alegerile prezidenţiale, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu a răbufnit, şi l-a acuzat pe reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu Palaz, că a înfăptuit un abuz în serviciu eliberându-l din funcţie pe primarul Mangaliei şi de asemenea, prin încercarea de a organiza un referendum la Cernavodă. Acesta a ripostat vehement faţă de acţiunile lui Palaz, catalogându-i gestul drept „un abuz în serviciu, un caz unic ceva ce nu s-a mai întâmplat vreodată în România după 1989". „Primarul din Mangalia a fost destituit, nu suspendat. L-a destituit ilegal, pe criteriul politic, pe principiul instaurării terorii şi a fricii în teritoriu", a susţinut enervat nevoie mare, şeful CJC.

Acesta a mai explicat, în stilul propriu cum de fapt stă incompatibilitatea în baza căreia a fost suspendat din funcţie Claudiu Tusac: „Toţi primarii PD-L, inclusiv cei PD-L au acelaşi grad de incompatibilitate (n.r. ca şi Tusac) ca toţi primarii PD-L, pentru că sunt reprezentanţii Consiliilor Locale respective în SC RAJA SA. Dacă prefectul ar avea dreptate, ar trebui să-i destituie pe toţi primarii din judeţ". În plus, acesta îl acuză pe prefect că face confuzie între unitatea teritorial administrativă şi Consiliul Local.

„Am să-i fac şi eu plângere!"

Pe lângă acuzele pe care le-a adus prefectului, şeful administraţiei judeţene nu s-a ferit nici să vorbească despre o anumită verificare a primăriilor PSD din judeţ în ceea ce priveşte activitatea dar şi gestiunea acestora. Acesta a ţinut morţiş să explice cum la Mangalia, doar la solicitarea secretarului trebuie să se ia în calcul o eventuală incompatibilitate. „Îi cer prefectului să retragă ordinul prin care l-a eliberat din funcţie pe Tusac, să respecte legea, că va da socoteală. Am să-i fac şi eu plângere pentru gravele abuzuri pe care le face", a conchis şeful CJC.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii