Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre dă două miliarde pe beculeţele din Orăşelului Copiilor

ro

08 Nov, 2010 02:06 2835 Marime text

oraselul_copiilor_55.jpgÎn ciuda crizei pe care o tot invocă primarul Constanţei, municipalitatea se pregăteşte să cheltuiască mai bine de două miliarde de lei vechi pe montarea ghirlandelor luminoase din Orăşelul Copiilor.

În invitaţia de participare la procedura de achiziţie organizată de municipalitatea constănţeană se precizează că valoarea estimată a contractului este de 201.611 lei fără TVA. Potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), criteriul de atribuire al contractului având ca obiect „Amenajarea Orăşelului Copiilor cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă 2010 - 2011, în municipiul Constanţa" va fi preţul cel mai scăzut. De precizat că acest contract va fi împărţit în patru loturi, după cum urmează: reparaţii instalaţii de iluminat ornamental, închiriere instalaţii, branşamente, montarea şi demontarea lor. Faza finală a procedurii de achiziţie va fi licitaţia electronică. De exemplu, din documentaţia de atribuire aflăm că vor fi executate lucrări de reparaţii ale instalaţiilor de iluminat ornamental existente, iar „cantităţile de instalaţii" care necesită reparaţii sunt: 560 de metri liniari de panglică luminoasă cu becuri colorate, 34 figurine brad, 40 figurine fulg de nea, 40 de ghirlande cadru cu becuri şi plasă luminoasă, şapte ghirlande cu plasă luminoasă echipate cu globuleţ, alte şapte echipate cu clopoţel şi 30 de draperii luminoase.

De precizat că în 2008, pentru lucrările de reparaţii şi montare-demontare ansambluri ornamentale în Orăşelul Copiilor, municipiul Constanţa a oferit cam aceeaşi sumă: 200.316 lei fără TVA. Firma care a încasat aceşti bani este Mira Impex SRL. Societatea are ca asociat persoană juridică şi firma Five Holding SA, patronată de Gheorghe Oancea - colaborator de seamă al municipalităţii conduse de Radu Mazăre, câştigător, prin firmele sale, al unor însemnate contracte pe bani publici. De altfel, Mira Impex a câştigat, în ultimii ani, miliarde bune din iluminatul de sărbători al municipiului Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii