Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre „80% din activităţile noastre sunt văzute ca pomeni"

ro

01 Apr, 2011 02:07 1231 Marime text
Consilierii locali au votat în şedinţa de ieri proiectul privind aprobarea cartierului de locuinţe Henri Coandă. Mai precis, este vorba despre casele din containere pe care administraţia Mazăre vrea să le ofere celor defavorizaţi din punct de vedere economic.

Ca de obicei, consilierii liberali au avut câte ceva de comentat, în ciuda faptului că acum sunt aliaţi cu social-democraţii, majoritari în Consiliul Local Municipal.

Primarul Radu Mazăre a explicat din nou că terenul pe care vor fi postate containerele-locuinţe a fost luat pentru cel de-al doilea cartier de locuinţe ieftine şi că, din pricina crizei economice, tinerii vor mai avea de aşteptat. Aşa că s-a adoptat ideea de locuinţe sociale. Consilierul PNL Ovidiu Cupşa a sugerat ca înainte de a se distribui aceste case modulare să se facă o anchetă socială serioasă, pentru ca autorităţile locale să nu fie păcălite şi să accepte un chiriaş care, de fapt, nu este constănţean. Acest fapt l-a înfuriat destul de tare pe primarul Mazăre, care a început să polemizeze pe tema „pomenilor": „80% din activităţile noastre sunt văzute ca pomeni. Fac locuri de joacă, dar pe mine nu mă interesează, dăm cadouri pentru copii, facem spectacole, dar mie nu-mi place muzica românească. Dar acesta este rolul statului. Că doar nu o să vedem ca pomeni medicaţia subvenţionată, asistenţa medicală gratuită sau azilurile de bătrâni. Dacă suntem răutăcioşi, putem spune orice. Dar eu m-am săturat de tipul acesta de gândire", a spus primarul Radu Mazăre. Acesta a mai adăugat că urmează procedurile de achiziţie şi că licitaţia poate fi organizată până în luna noiembrie. „După grafice şi termene, în luna martie o să dăm 500 de locuinţe, după care, în toamnă, să facem alte 500. Depunerea de dosare o să înceapă peste zece zile, după ce hotărârea se întoarce de la prefect. Nu vă gândiţi că aceste locuinţe sociale sunt adresate preponderent oamenilor străzii", a mai precizat primarul Constanţei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DANY 01 Apr, 2011 09:27 SUNT POMENI DIN BANII FRAIERILOR CARE TE-AU VOTAT.OAMENII TREBUIE SA INTELEAGA CA TOT CE PRIMESC SUNT DE LA BUGETUL LOCAL UNDE CONTRIBUIM CU TOTII,NU MAI CASCATI GURA LA TOATE MINCIUNILE SI IN 2012 SA-L TRIMITEM IN BRAZILIA PE ACEST SPECIMEN.