Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Mircea ar putea incheia colaborarea cu Hollywood

ro

07 Sep, 2009 02:53 3732 Marime text
cap_2.jpgLa mijlocul lunii iulie, primăriţa din Cernavodă a fost vedeta restaurantului Hollywood, fiind amfitrioana unei petreceri pe care a dat-o în cinstea colegilor şi a şefilor de partid

Primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a închis cantina socială, iar acum se pregăteşte să achiziţioneze servicii de catering pentru căminul de persoane vârstnice şi pentru persoanele asistate social.

Potrivit anunţului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, oraşul Cernavodă vrea să contracteze servicii de catering pentru Căminul de persoane vârstnice şi de cantină pentru cantina de ajutor social din oraş. Potrivit anunţului, autoritatea locală din Cernavodă este în căutarea acestor servicii de furnizare şi pregătire a hranei pentru 32 de persoane vârstnice şi pentru 75 de persoane asistate social. Pentru acest pachet de servicii, Primăria Cernavodă este dispusă să ofere nu mai puţin de 411.000 lei fără TVA, adică de aproape cinci miliarde de lei vechi cu tot cu TVA, bani ce vor fi asiguraţi de la bugetul local. Potrivit anunţului publicat în SEAP, ofertanţii trebuie să prezinte lista principalelor servicii prestate în ultimii trei ani, fişă cu experienţa similară şi standarde de asigurare a calităţii. Criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, preţul ofertei va avea o pondere de 80% în ce priveşte stabilirea rezultatului final, iar valoarea nutritivă, de 20%. Deschiderea ofertelor va avea loc pe 25 septembrie, la sediul Primăriei Cernavodă, începând cu ora 14.00.

cernavoda_primaria2.jpgCoincidenţă: a închis cantina, după Operaţiunea „Referendum"

Reamintim că nu demult, primăriţa Mariana Mircea s-a aflat în centrul unui scandal, mai mulţi locuitori ai oraşului solicitând convocarea unui referendum pentru demiterea sa. Pe 21 mai, contestatarii primarului din Cernavodă au depus la Prefectura Constanţa semnăturile pentru convocarea referendumului. Pentru că instituţia le-a respins solicitarea, cei care au strâns semnăturile au atacat în instanţă decizia prefectului. La puţin timp după eşuarea acţiunii de convocare a referendumului, autoritatea locală a închis cantina socială şi a desfiinţat Serviciul de Gospodărire Comunală din cadrul primăriei, fiind puşi pe liber aproximativ 90 de oameni, după cum ne-a declarat Neluţu Costache, unul dintre iniţiatorii acţiunii de convocare a referendumului. Tot Costache a precizat că punerea pe făraş a acestor oameni este o consecinţă a faptului că mulţi dintre ei au semnat pentru convocarea referendumului. La vremea respectivă, primarul Mariana Mircea a negat această ipoteză, precizând că decizia de a da afară oamenii nu i-a aparţinut, fiind luată de către consilierii locali.

Vedeta balului

Contactată telefonic cu privire la noua procedură de achiziţie, primarul Mariana Mircea ne-a declarat că primăria organizează licitaţie pentru achiziţionarea de servicii de catering (livrare, furnizare de hrană), întrucât contractul cu firma care asigura aceste servicii a expirat. Social-democrata a precizat că hrana fusese furnizată de către restaurantul „Hollywood" din Cernavodă. Trebuie să menţionăm că la acest restaurant, primarul oraşului Cernavodă a organizat, în luna iulie, un bal în cinstea primarilor PSD, unde aleşii locali ai partidului au chefuit cot la cot cu mai-marii judeţului. Mariana Mircea a ţinut să precizeze că localul unde a dat petrecerea în cinstea colegilor şi şefilor de partid a fost ales pentru că este cel mai cunoscut din oraş. „Am ales acest restaurant pentru că este principalul din oraş. Acolo se organizează şi nunţi, şi botezuri. Acolo petrec şi cei de la PD-L şi cei de la PSD", a spus primăriţa.

Gurile rele susţin, însă, că firma lui Ion Sava din Cernavodă, care patronează restaurantul amintit, nu prea are şanse să câştige licitaţia organizată la sfârşitul lunii, întrucât proprietarul ar fi căzut în dizgraţia primarului, după ce ar fi avut loc scurgeri de informaţii din interior, la chiolhanul amintit.

{mos_ri:Mariana Mircea,Cernavoda}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • stalin_dingo 10 Jul, 2010 18:32 cum pot sa existe persoane ridicole ca aceasta primarita parca abia scoborata din primate, fara nici un simt al ridicolului. behaie in public, o magaraitza ar rage mai muzical. mariano - lasa muzica si primaria deoparte, poate la zoo te simti acasa. vei descoperi asta, mai tarziu sau mai devreme, este un sfat prietenesc- mariano, te rog crede-ma !
  • carmen 14 Nov, 2009 22:13 sunt uimita de cata lasitate dati dovada, ati semnat referendumul pe ascuns si vroiati sa ramana confidential? Tare v-au facut-o PDL isti!
  • carmen 14 Nov, 2009 22:02 pt eu monika stimata doamna 240 m patrati inseamna 24/10 ce nu va iese la socoteala, cat despre vecina cu ajutor social taiat daca are dreptul legal nu cred ca cineva ar face asemenea abuzuri, daca nu sa puna mana sa munceasca nu sa cerseasca avea dreptate Basescu ca suntem o tara de asistati social asa cum fac mai toti cernavodenii, cat despre referendum mare rusine acum ati gasit sa faceti referendum sa dati jos primarita cand tara e in criza, alti bani pierduti, muriti inca 3 ani apoi o dati jos daca nu va convine.
  • eu monika 08 Sep, 2009 21:23 Este adevarat ca aceasta femeie i si bate joc de toata lumea. Eu impreuna cu toti vecinii de pe scara am semnat impotriva ei crezand totusi ca semnaturile sunt confidentiale .. tousi listele cu semnaturi au incaput pe mana dansei si a inceput sa amenite lumea si sa o santajeze luandu le din drepuri. Si nu spun asta din auzite. Nu mai departe de saptamana trecuta vecina de la 4 a venit plangand la mine si mi a spus cum a fost nevoita sa minta ,ca nu a stiut, ce semneaza doar ca sa nu ramana fara ajutor social. A dat declaratie scrisa de doamna Tiripanescu de la primarie si semnata de vecina. Dar a ramas si cu ajutorul social taiat. Ca vecina sunt multe persoane aflate in aceeasi situatie. Ca ziaristi ar trebui sa veniti in Cernavoda si sa inspirati direct din spusele noastre. Veniti sa vedeti ce piscine a facut ....Dansa spune ca au 240 m patrati fiecare dar va spun ca toate 3 la un loc nu au 150.Si cu "realizari" de astea umflate se lauda si i a ochii la lume.. va asteptam in c.voda