Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Majoritatea constantenilor crede ca nimic nu s-a schimbat din 2008

ro

30 Apr, 2009 23:05 548 Marime text
Constănţenii vor salarii mai mari, locuri de muncă şi impozite mai mici. 

Aceste năzuinţe se numără printre principalele enumerate de către constănţenii care au răspuns unui sondaj de opinie comandat de PD-L Constanţa.

La întrebarea „Care sunt principalele trei probleme care ar trebui rezolvate în localitatea dvs.?", constănţenii au enumerat: crearea de noi locuri de muncă, amenajarea de spaţii de parcare, rezolvarea problemei câinilor vagabonzi, repararea străzilor sau a clădirilor vechi, mărirea salariilor şi a pensiilor, curăţenia oraşului, eliminarea taxei de linişte, liniştea localităţii şi siguranţa cetăţenilor, micşorarea impozitelor, crearea de mai multe spaţii verzi şi calitatea serviciilor în instituţiile publice. Cei chestionaţi au spus că nu ar trebui să se mai construiască în parcuri, iar privinţa îmbunătăţirii serviciilor în instituţiile publice au enumerat spitalele, administraţiile fiscale şi au reclamat corupţia din şcoli.

La întrebarea „Cum s-au schimbat lucrurile în localitatea dvs. după alegerile locale de anul trecut?", 22,6% au răspuns „în bine", 17,7 au spus „în rău" şi cei mai mulţi, 59,6% au răspuns că totul este la fel ca înainte.

Aceeaşi stagnare în ce priveşte tendinţa îmbunătăţirii condiţiilor de trai se resimte şi la nivelul întregului judeţ, conform sondajului de opinie. La întrebarea „Dar la nivelul judeţului Constanţa cum s-au schimbat lucrurile?", 25,5% dintre constănţeni au răspuns „în bine", 12,9% au spus „în rău", iar 61,6% au fost de părere că lucrurile au rămas la fel.

Sondajul a fost efectuat în perioada 15-25 aprilie, pe un eşantion de 1003 persoane, dintre care 446 din municipiul Constanţa şi 557 din celelalte localităţi ale judeţului. 52,4% dintre repondenţi sunt femei, iar 47,6% sunt bărbaţi. De asemenea, 57,8% dintre cei chestionaţi au studii superioare şi 42,2% nu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii