Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din Corbu au petrecut la Sarbatoarea Salcamului

ro

08 Jun, 2009 01:45 2109 Marime text
corbu_vadu_sarbatoare_salcamului_marian_galbinasu_04.jpgTinereţe şi culoare sâmbătă, la Sărbătoarea Salcâmului. Evenimentul, care a avut loc, ca şi în anii trecuţi, în Pădurea Vadu, a fost animat de prezenţa ansamblurilor de copii şi tineri, care au impresionat spectatorii. 

Primăria şi Consiliul Local Corbu au programat serbarea, iniţial, pentru data de 30 mai, însă din cauza faptului că atunci a plouat, evenimentul s-a amânat pentru week-end-ul care tocmai s-a încheiat. Manifestarea a devenit o tradiţie la Corbu, ajungând anul acesta la cea de-a cincea ediţie. Startul petrecerii câmpeneşti, organizată în Pădurea Vadu, s-a dat la ora 12.00. Pe scena special amenajată în pădurea care găzduieşte an de an evenimentul, s-au urcat ansamblurile de copii care au impresionat asistenţa prin frumuseţea dansurilor populare dobrogene şi ţigăneşti pe care le-au pregătite special pentru această ocazie.

corbu_vadu_sarbatoare_salcamului_26.jpgPrintre artiştii invitaţi să întreţină atmosfera de petrecere s-au numărat nume cunoscute ale scenei, precum Elisabeta Turcu, Aurel Moldoveanu, Ciro de Luca şi maestrul Jean Constantin, ultimul neputând ajunge, fiind internat în spital. Programul serbării a inclus şi concerte susţinute de Mariana Edulescu, Nelu Băescu, Traian Găman, Marin Palie, Ionuţ Galani, Vivi Petcu, Mircea Cazan, dar şi momente umoristice susţinute de Laurenţiu Vlad şi Stelică Murariu. Au mai urcat pe scenă: Trupa „Fantazzio", Ansamblul „Plai de Dor", Ansamblul de Dansuri Greceşti şi trupa rock „Exclusiv". Spectacolul a fost prezentat de Cătălin Băescu, Laurenţiu Vlad şi Ana-Maria Iancu.

Important de precizat este faptul că evenimentul organizat de administraţia locală din comuna Corbu nu a fost politizat în niciun fel, spre deosebire de alte manifestări organizate în pragul alegerilor. Primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, a subliniat faptul că Sărbătoarea Salcâmului nu este una electorală. Nimic din peisajul serbării nu a avut tentă politică, nu a existat niciun însemn sau vreo culoare care să facă aluzie la vreo formaţiune politică, iar manifestarea a fost cu atât mai apreciată, toţi invitaţii simţindu-se în largul lor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii