Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitatiile organizate de SRL-ul CJC sunt de forma

ro

26 Sep, 2009 02:54 802 Marime text

Suma licitată pentru repararea Teatrului Soveja, suplimentată cu peste patru miliarde

Consilierii judeţeni au aprobat ieri, în şedinţă, rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL.

Este vorba despre suplimentarea sumelor cheltuite de către SRL-ul CJC pentru repararea unor imobile, printre acestea numărându-se şi Teatrul de Vară Soveja. Într-o ediţie anterioară arătam că SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL Constanţa a organizat o licitaţie pentru reabilitarea instituţiei de cultură. Pentru lucrările de reabilitare şi modernizare a teatrului, aşa cum specifică obiectul contractului potrivit anunţului din SEAP, SRL-ul CJC a fost dispus să ofere 979,891.25 lei fără TVA, adică peste 11,5 miliarde de lei vechi. Deschiderea ofertelor a avut loc pe 3 iulie, la ora 11.30, la sediul SC DPPJ, de pe Aleea Magnoliei. Numai că, pentru renovarea aşezământului de cultură fusese alocată iniţial o sumă de trei ori mai mică, de 300.000 lei fără TVA. În şedinţa CJC din 9 iulie, consilierii judeţeni au aprobat o rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli al SC DPPJ, rectificare prin care s-au alocat pentru reabilitarea Teatrului Soveja alţi 680.000 lei, plus 63.000, cât costă reparaţia mecanismelor la acoperiş şi investiţia în decoruri. Contractul de lucrări a fost atribuit firmei constănţene Mobitom SA, care a încasat astfel, de la instituţia judeţeană, suma de 907.411,07 lei fără TVA, adică peste 10,5 miliarde de lei vechi cu tot cu TVA.

Încă patru miliarde de la Nicuşor pentru patronul soţiei

Aşa cum relatam şi anterior, firma Mobitom este recunoscută pe plan local pentru colaborarea fructuoasă cu Primăria Municipiului Constanţa. Patronul firmei este Gheorghe Oancea. Pentru cei care nu ştiu, facem precizarea că Oancea este patronul restaurantului On plonge din Portul Tomis şi, prin fiii săi, al restaurantului din Ţara Piticilor. Precizăm că Gheorghe Oancea nu este doar un apropiat al primarului Mazăre, ci şi al preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, soţia acestuia fiind salariată a restaurantului On Plonge din Portul Tomis.

În şedinţa de ieri a CJC s-a aprobat, aşadar, o nouă rectificare a sumei cheltuite pe cosmetizarea Teatrului de Vară. În HCJC nr. 19/2009, aprobată ieri, se precizează că suma destinată instituţiei de cultură se suplimentează cu 420.000 lei, adică 4,2 miliarde de lei vechi. De precizat că s-au suplimentat şi sumele cheltuite de către SRL pentru reabilitarea altor obiective - cămine culturale sau dispensare - din diferite localităţi ale judeţului, cu sume cuprinse între 100.000 şi 200.000 lei. Aşadar, licitaţiile organizate de către SC DPPJ sunt de formă. Poate să câştige un ofertant care prezintă un preţ mic, pentru că apoi i se suplimentează cheltuielile cu sume deloc de neglijat. No comment.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii