Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţie cu greutate la Techirghiol Sanatoriul pune la bătaie 270 de miliarde pentru renovarea Pavilionului A

ro

19 Nov, 2010 01:44 2034 Marime text
Pavilionul A al Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol va intra în reparaţii capitale şi va fi modernizat.

În acest sens, unitatea sanitară organizează o procedură de achiziţie în urma căreia va fi selectată firma care se va ocupa de renovarea pavilionului. Contractul scos de sanatoriu la licitaţie cuprinde atât servicii de proiectare, cât şi execuţia lucrării. Este vorba, mai exact, despre faza de proiect tehnic, elaborarea detaliilor de execuţie, a documentaţiei tehnice pentru obţinerea autorizaţiei de construire, plus asistenţă tehnică asigurată de proiectant, la care se adaugă lucrările propriu-zise de reparaţii capitale. Valoarea estimată a lucrărilor, fără TVA, este cuprinsă între 27.000.000 de lei şi 27.890.000 de lei, aşadar o sumă fabuloasă pentru un contract încheiat în aceste vremuri de criză. Durata contractului este de 24 de luni de la data atribuirii. Garanţia de participare la licitaţie este de 500.000 de lei, prin virament bancar sau instrument de garantare emis în condiţiile legii de o societate bancară sau de o societate de asigurări. În anunţul de participare la licitaţie, publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, se precizează că investiţia va fi finanţată din fonduri bugetare.

Se caută firme cu experienţă şi capacitate financiară

Participanţii trebuie să prezinte o medie a cifrei de afaceri obţinute din prestarea de servicii de proiectare şi execuţie de lucrări pe ultimii trei ani (2007, 2008, 2009) egală sau mai mare de 30.000.000 de lei. De asemenea, candidaţii trebuie să demonstreze că au acces la sau că au disponibile resurse reale, negrevate de datorii, linii de credit confirmate de bănci sau alte mijloace financiare suficiente pentru a realiza cash flow de execuţie a lucrării, în cuantum de minim 2.000.000 de lei pentru o perioadă de minim şase luni. Ofertanţii trebuie să facă dovada unei experienţe similare, după cum urmează: în domeniul proiectării - în valoare de minim 2.000.000 de lei, demonstrabilă prin maxim două contracte de proiectare în construcţii civile de utilitate publică similare, executate în ultimii trei ani; în domeniul execuţiei - în valoare de minim 25.000.000 de lei, demonstrabilă prin maxim două contracte de execuţie construcţii civile de utilitate publică similare, executate în ultimii cinci ani. Tipul procedurii de achiziţie va fi licitaţia restrânsă accelerată, iar numărul de operatori economici preconizat va fi de cinci, maxim zece. Criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Deschiderea ofertelor este programată să aibă loc pe 30 noiembrie, începând cu ora 11.00, la sediul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tita 19 Nov, 2010 12:28 acum poate intelegeti miza concursului din 17.11.2010. Oare Rusu putea pierde o asemena licitatie ? ghic cine va cistiga? firmele ale inginerului Ticmeanu? sau altii? acum poate veti intelege de ce erau terorizate cele din biroul de achizitii publice si de ce au plecat atitia salariati buni. Anchetati daca va pasa.